The desire to know your own Soul Will end all other desires

 



BLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-07-05

NSK Aarde 8 -Aarde 8 - Aarde 5

De Nine Star Ki energie van 5 mei tot 5 juni 2019:
Aarde 8 – Aarde 8 – Aarde 5
berg a8a8a5.jpg
In dit Aarde 8 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Vuur 9 maand naar een Aarde 8 maand. De Qi van het Vuur 9 Element was afgelopen periode extra krachtig en misschien ervaarde je wel herkenning vanuit het jaar 2018, het krachtige Vuur jaar, je voelde de opgewonden en vurige stemming. We bevinden ons nu in een Aarde 8 maand in een Aarde 8 jaar. De combinatie van 2 keer Aarde 8 geeft de krachtige energie van de Berg weer, we worden toch weer in een stilstand gezet en dat met een dubbele kracht.

Wat wordt er zichtbaar gemaakt?
Aarde 8 is de Qi van de Berg en deze staat voor rust, naar binnen keren en meditatie. Dat betekent terugkijken naar wat is geweest, afronden, stopzetten en tegenhouden. De Berg geeft houvast, is concreet, neemt duidelijk een stelling en staat voor een vastomlijnd standpunt, hij is de grote grenzensteller. Aarde 8 heeft de neiging om verborgen patronen en inzichten vanuit de diepte van de aarde naar het oppervlak te brengen. Dit wil Aarde 8 graag zelfs met zoveel kracht doen dat het boven op de top van de Berg zichtbaar gemaakt wordt. Dit heeft een lange weg nodig, dus verwacht niet dat alles meteen zichtbaar wordt.
De richting waar we ons in bevinden is de Qi van Aarde 5. Dit geeft zowel yin als yang weer. Alles kan dus beide kanten op, en daarin starten we vanuit het midden van de aarde. Voel maar goed dat we ons in de stilte van het midden bevinden en van daaruit beide kanten kunnen op bewegen. Prachtige mogelijkheid dus om zelf aan het roer te gaan staan!

Welke invloed zullen we ervaren?
We hebben deze periode dus 3 keer Aarde in de Nine Star Ki reeks staan. Het Aarde element zorgt in de mens voor een gevoel van verbondenheid en zorg voor andere mensen, voor concentratie en rust, voor medegevoel en het delen met anderen. Het medegevoel is ook een kenmerk van het Vuur element, maar dan vanuit een begripvol hart. Vanuit het Aarde element is het medegevoel meer als de zorg van een moeder, de wens om zekerheid en geborgenheid te geven en te voeden. Goede Aarde schenkt je een “Thuis” gevoel bij jezelf, je kunt je snel aanpassen aan een nieuwe omgeving of situatie en waar je ook bent, voel je je op je gemak en welkom. Voeden en moederen, samenbrengen, verdichten en stabiliseren zijn dus kwaliteiten van de Aarde Qi. Zekerheid, geborgenheid en een gevoel van thuis zijn, horen bij het Aarde element.

Als het Aarde element niet of gebrekkig is ontwikkeld, dan voelt men zich nergens meer thuis, onzeker en verloren. Dit is problematisch voor mensen die een zwakke aarding hebben, dit geeft een ontbrekende zekerheid en proberen voldoening te zoeken in materiele dingen. Een mens zonder aarde, heeft geen innerlijk midden, geen innerlijke plaats van waaruit hij kan handelen en waarin hij zich kan terugtrekken. Er komen serieuze problemen met de werkelijkheid. Een goede Aarde Qi is zeer belangrijk! Is deze uit balans dan staat het praktische verstand en innerlijke gelijkmoedigheid aan materiele stabiliteit en menselijke rijpheid onder druk.

Een goede ondergrond, Aarde op de juiste wijze voeden
Mijn oma zei altijd dat ik goed moest eten: Kom op, eet op, eten houdt je lichaam en ziel bij elkaar. Nou moet ik daar wel bij vermelden dat mijn oma niet met de vijf elementen was opgegroeid, maar de oorlog had meegemaakt. Daardoor was die ondergrond niet helemaal supergezond, beter gezegd was dit bar slecht voor mijn postuur, want oma hield behoorlijk veel van suiker toevoegen en van veel roomboter. Maar haar intentie was zeker goed bedoeld. Als je een goede voeding als ondergrond hebt, dan voel je je meteen heel anders en kan je de hele wereld weer aan. Een aantal voedingsmiddelen verzwakt de Milt, hier is suiker een groot voorbeeld van en is zeer schadelijk. Een beetje zoet doet goed, zeker omdat zoet de smaak is die bij Aarde hoort. Rijst en graan smaken echt zoet als je er de tijd voor neemt om op te kauwen. Een ander voedingsmiddel wat schadelijk is voor Aarde, zijn koemelk producten. Deze zijn namelijk dampvormend en daar is de Milt zeer gevoelig voor. Dus bij zwakte van de Milt hier absoluut op letten.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?
We gaan deze NSK periode allemaal dubbele huizen binnen, dat betekent dat de posities van je volwassen en kind getal gelijk staan met de Aarde 8 jaar Qi.

Water 1 Ontvangt zeer ondersteunende Energie (Qi)
Aarde 2 Je kunt op pad met het plan wat je hebt uitgewerkt
Hout 3 Je staat in de schijnwerpers
Hout 4 Tijd om naar binnen te kijken
Aarde 5 Je kunt je plannen verbeteren en sociale banden versterken
Metaal 6 Je kun beslissende zetten maken als je het goed hebt voorbereidt
Metaal 7 Zal als beste slagen met een volwassen kijk op de zaken
Aarde 8 Je zult krachtige karmische lessen ontvangen
Vuur 9 Het pad versmalt, succes behaal je door zachte volharding

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen NSK Blauwdruk begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen?
Je kunt bij mij je persoonlijke blauwdruk laten maken.

Energieke groet van Natasja Holwerda

Admin - 14:11:00 @ 2019 - Aarde 8 jaar | Een opmerking toevoegen




E-mailen
Bellen