The desire to know your own Soul Will end all other desires

 



BLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-07-05

Start van een nieuw jaar, het Aarde 8 jaar, het jaar van de Berg

Start van een nieuw jaar, het Aarde 8 jaar, het jaar van de Berg
Chinees nieuwjaar jaar van aarde 8 varken.jpg
We komen uit een krachtig Vuur jaar vandaan, op dit moment bevinden we ons zelfs nog net daarin. Een jaar die alles zichtbaar heeft gemaakt, ook dat wat niet gezien mocht worden. Vele transformaties hebben er plaats gevonden, op klein niveau dicht bij jezelf maar ook op wereldniveau. De grote en actieve Yang krachten brengen gebeurtenissen tot grote zichtbaarheid die we nauwelijks kunnen bevatten of kunnen bijbenen. Er is best wel wat chaos ontstaan. Sommigen hebben veranderingen ondergaan en anderen gecreëerd.

De vraag is wat gaan we ermee doen? Wat is wijs om er mee te doen? Wat is wijsheid?

Dat is het thema en de stelling van het komende Aarde 8 jaar, het jaar van de Berg:
Wat is (nu) wijsheid?
“Ja, maar”….  zal zich steeds laten zien en horen. Tijd om orde op zaken te stellen.

5 februari start het nieuwe Chinese jaar. Het jaar van Aarde 8, de Berg, en ook het jaar van de Varken volgens de Chinese dierenriem. Misschien merk je al dat er een behoorlijke verschuiving plaats vindt in energie en frequentie.
We komen uit het Vuur jaar en door de grote Vuur processen en de invloed daarvan, merken we dat er steeds meer macht is komen te liggen bij individuen. Hierdoor zie je dat de samenhang aan het verdwijnen is. Dit geeft onrust en er ontstaat weerstand. Het gevolg hiervan is dat de behoefte om pas op de plaats te nemen groeit. Dit komende Aarde 8 jaar worden we ons weer bewust dat we hier te gast zijn met zijn allen op de Aarde en dat we daar dankbaar voor mogen zijn.

De voorspellende kracht van de Nine Star Ki
De cyclus van de Nine Star Ki astrologie kun je gebruiken om te bepalen wanneer de juiste momenten zijn voor de acties die je wilt gaan ondernemen. Wanneer is het beste moment om te gaan verhuizen? Welk moment is het beste om je eigen bedrijf te gaan starten? Is het een goede periode om verre reizen te maken? Welk moment is het beste om investeringen winstgevend te maken?

De NSK-getallen staan in het Lo Shu vierkant (Bagua) op een vaste plaats en vertegenwoordigen de invloed van de omgevingsenergie. Dit is de invloed van de eigenschappen van de 9 Huizen. Aan deze 9 Huizen zijn ook vaste kompas richtingen en Chinese dierenriemtekens gekoppeld. Jouw Geboortejaar getal (Volwassen getal) start bij je geboorte in het Aarde 5 Huis en schuift volgens een vast systeem elk jaar een plaatsje op naar een ander Huis met een andere kompas richting en een ander dierenriemteken. Dus de plek waar jouw Volwassen getal zich in een bepaald jaar bevindt in de Bagua, zal worden beïnvloed door de omgevingsenergie (Qi) en zal het gehele jaar op jouw Volwassen element inwerken. Je kunt hierdoor inzicht krijgen in wanneer je bepaalde veranderingen in het leven met meer succes en minder inspanning aan kunt pakken. Dit kan je natuurlijk ook doen met het Geboortemaand getal (Kind getal) en je Richting getal. Ik leg het voor nu uit via het Geboortejaar getal, namelijk het volwassen getal.

De invloed van de 9 Huizen
In het originele Lo-Shu vierkant zie je dat Aarde 5 in het midden staat. Alle andere Elementen staan op dat moment in hun eigen Huis en daardoor komt de Qi van het Huis het meest overeen met de Qi van je Geboortejaar getal. Hierdoor worden jouw eigenschappen en competenties versterkt door jouw eigen element.

In 2019 staat Aarde 8 in het midden van de Bagua en dat betekent dat de invloed van Aarde 8 zich in dit jaar sterker zal laten gelden, terwijl Aarde 8 tegelijkertijd wordt beïnvloed door de kracht van Aarde 5. De eigenschap van Aarde 5 is vanuit het centrum en werkt katalyserend, en daardoor zal Aarde 8 meer op de voorgrond treden. Omdat alle elementen zijn verhuisd naar een ander Huis worden ook deze beïnvloedt door de kracht van het element dat in de Bagua op die plek staat. Zo staat onder andere Metaal 6 in een Hout 3 Huis en Vuur 9 in een Metaal 6 Huis.
Het Aarde 8 jaar (2019)
Aarde 8 gaat over wat er verwerkt is en over verteren. Het gaat over het verleden, eerdere ervaringen en hoe je die kennis je eigen kunt maken. Wat ga je in dit jaar verwerken? Dus ook datgene waar je niet aan toe kwam of niet wilde. Wat is onze voedingsbodem? Is deze voedingsrijk, opgehoopt, verhard of ingedikt? Zul je je voeding en kennis gaan delen met anderen? Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, maar ook dat je je overvloed deelt met anderen. Het gaat ook over de mensen om je heen, de maatschappij, het land en de wereld. Daarom is het belang om in het midden te blijven en dit met een natuurlijke betrokkenheid te doen. Dit jaar komen er heldere inzichten met een duidelijke logica. Het opnemen en verwerken van oude maar ook zeker veel nieuwe kennis. Een jaar waarin veel nieuwe ideeën zich zullen aandienen en die we met kennis kunnen uitwerken. Het verstand zal praktisch zijn en gericht op de werkelijkheid. In een Berg jaar zal er wel door de zwaarte een tragere, methodische aanpak zijn. Er moet een fundament gelegd worden en daarom zul je met precisie moeten gaan werken. Focus, concentratie en rust is dus belangrijk om al die lagen goed gebouwd te krijgen. Dit geeft soms een lange stilstand, die ook zomaar weer afgewisseld kan worden door plotselinge radicale veranderingen. Dit kan een gevoel geven van niet thuis voelen, je verloren voelen, geen innerlijk midden ervaren, moeilijk om terug te kunnen trekken en onzekerheid kan de kop opsteken.

De aandacht is gericht op de belangen van de Aarde:
• Hoe is de aarde opgebouwd?
• Wat is er opgeslagen aan stoffen?
• Hoe zit het met de vervuiling en opwarming van de aarde?
• Hoe staat het met het bezit, rijkdom en hebzucht?
• Hoe is ons welbevinden?
• Ben je bewust van je voeding? Zowel fysiek als mentaal?
• Ervaar je macht en manipulatie?
• Voel je zekerheid en geborgenheid?

Dit jaar is om ons bewust te maken van de feiten en kennis. Je eerdere ervaringen zijn hierbij belangrijk, want in de basis is alles al bekend en bewezen. We hebben het pad namelijk al vele malen mogen bewandelen. Integreer wat je in voorgaande jaren hebt geleerd.

Alle Huizen met hun specifieke eigenschappen en potentie

Hout 4  in: Huis Water 1 (Planning)
Je zal meer naar binnen toe gericht zijn en je kunt de neiging hebben om je gedachten en gevoelens minder met je vrienden en de buitenwereld te delen. In dit Huis zul je meer in een isolement kunnen komen. Ook kan deze tijd je meer intuïtief maken of juist extreem gevoelig, waardoor je misschien overhaast beslissingen neemt welke gebaseerd zijn op angst. Neem de tijd om hierover met anderen te praten, goed te luisteren en diep van binnen voelen, voordat je een besluit neemt. In het Water huis ben je gevoeliger voor financiële problemen, berovingen en ziektes. Als je je in het Water huis bevindt, kun je deze tijd het beste gebruiken voor zelfbespiegeling, het uitstippelen van je dromen en plannen voor de toekomst. Maar let op dat je deze nog niet in gang zet! Het brengt je naar je kern, naar de waarheid. Dit kan voor hout best eenzaam aanvoelen omdat je naar binnen moet keren, en de donkerte moet opzoeken. Probeer goed in de spiegel te kijken naar jezelf te kijken, kijk en ervaar wat er in je beweegt. Dan pas kan je een heldere relatie met jezelf aan.

Aarde 5 in: Huis Aarde 2 (Ontkieming)
Je komt uit het Huis van Water 1 vandaan, dus je hebt nog wat tijd nodig om uit je traagheid en je isolement te komen. Er zit ook nog weinig of trage groei op financieel en maatschappelijk gebied. Als je in het Aarde 2 huis komt is dit een goed moment om op alle gebieden van je leven schoon schip te maken. Rond met voldoende aandacht je lopende projecten en plannen af, ontdoe je van overtollige ballast, los je schulden af, werk je administratie bij en ruim je huis op. Neem ook de tijd om in alle rust te observeren en te luisteren. Mooie periode om je toekomstplannen verder uit te werken en op papier te zetten. In dit Huis draait het ook om de vrouw, de (op)voeder die de zorg voor de kinderen op zich zal nemen. Deze zachtheid kun je dit jaar omarmen en je zult ook merken dat dit je meer rust geeft. Aarde 8 invloed is er zeker ook in grote mate dit jaar en deze staat soms je in de weg. Realiseer je dat je door je gezin weer in de beweging gezet kan worden en dat deze de druk die je voelt minder zwaar kan maken.

Metaal 6 in: Hout 3 (Ontluiking)
Je laat nu de Huizen 1 en 2 achter je en nu is het eindelijk tijd om je energie vol enthousiasme en zelfvertrouwen te steken in nieuwe projecten. Omdat je bulkt van de ideeën en barst van de creativiteit is de kans op succes zeer groot. Let wel op dat door de snelheid waarin dit proces gaat, de kans op impulsief en onbesuisd handelen aanwezig is. Door het snelle yang kan er te weinig aandacht worden besteed aan het uitwerken. Let ook op door de snelheid dat je op tijd gas terugneemt om je energie pijl weer bij te tanken. Je zult merken dat als je projecten eenmaal lopen, dat je geen controle hebt op die snelle vooruitgang. Metaal 6 gaat over geld, financiën, politiek en rechtspraak, maar ook spiritualiteit en religie. Metaal 6 kan met Hout 3 als combinatie onrust geven, omdat Hout 3 dingen in beweging zet en de kans op impulsiviteit groter is. Dit kan veel stress en chaos veroorzaken op de Metaal gebieden, wat kan resulteren in strengere regels en wetten.

Metaal 7 in: Hout 4 (Snelle groei)
Het Huis van Hout 4 zorgt ervoor dat de door jou met zorg bedachte en in gang gezette projecten vrucht kunnen gaan dragen. Je vooruitgang kan wel wankelig worden als je niet genoeg hebt gezorgd voor stabiliteit en duidelijke structuur. Pas ook op dat je je niet teveel laat afleiden omdat dan het risico bestaat dat je van je doel afwijkt, gedemotiveerd raakt, besluiteloos wordt of uitgeput raakt. Maak gebruik van het vertrouwen van anderen en de waardering van jouw mening, zodat je met gemak kredieten of leningen kan werven voor je lopende projecten. De energie van Metaal 7 is die van het spelende en leergierige kind dat ongehinderd door (teveel) kennis het pad van ontwikkeling op gaat en nieuwsgierig is naar de wereld en het leven.  Hout geeft het Metaal wat meer creativiteit en zorgt dat het iets meer in beweging kan komen. Metaal zal wel de neiging hebben om het Hout te controleren, als dit in balans gebeurt dan zorgt het ervoor dat het Hout zijn beweging gecontroleerd kan doorgeven aan Metaal.

Aarde 8 in: Aarde 5 (Schommeling)
Je bevind je in het Huis waarin je geboren bent en je terugkeert na de 9-jarige cyclus van het begin tot het einde hebt doorlopen. Je keert terug naar Thuisbasis met een koffer vol kennis en ervaring. Je staat nu in het centrum en daarom sta je in het middelpunt van de belangstelling. Alle andere elementen zullen hun energie en activiteit op jou richten. Hierdoor kan er aan alle kanten aan je getrokken worden en zullen de uitersten van situaties zich gaan voordoen. Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht en daarom zal men eerder jou om advies of raad vragen. Het is een jaar waar veel nieuwe kansen zich zullen aandienen, het zal lastig zijn om de goede keuzes te maken uit al die mogelijkheden. Wat betreft relaties is het een jaar om deze eens goed onder de loep te nemen, eens met een frisse blik naar je huidige relaties kijken en besluiten of er verandering nodig is en deze dan ook daadwerkelijk aan te brengen. Zoals je ziet een hoop invloeden in dit jaar en daarom is het ook zeer belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Daarmee bedoel ik niet dat je alleen op jezelf gericht bent, want juist voor Aarde is voor anderen zorgen een belangrijk onderdeel. Zorg alleen wel dat je gevoel van mededogen creëert voor anderen zonder dat het jou te veel energie kost.
Lange reizen of verhuizen is ook niet echt verstandig, omdat deze veranderingen je in dit onrustige jaar verder uit balans kunnen brengen.
Aarde is verder uitgelegd in het stuk over het Aarde 8 jaar.

Vuur 9 in: Metaal 6 (Voorspoed)
In het Metaal 6 Huis mag je eindelijk de beloning binnenhalen van je jarenlange inspanning aan je projecten en je werk. Nu zul je merken dat je inzet, vaardigheden, talenten en kwaliteiten wordt opgemerkt. De kans is groot dat je grote aanbiedingen krijgt zoals een nieuwe baan, meer verantwoordelijkheid of promotie. Dit Huis brengt je meer zelfvertrouwen en leiderschapskwaliteiten zodat je je ambities waar kunt gaan maken. Het is heel fijn dat je meer zelfvertrouwen krijgt en een leidinggevende houding kunt aannemen, maar pas op dat je hier niet over gaat opscheppen of dat je over anderen heen gaat walsen. Houd je dit jaar daarom een beetje in toom. Beter ook niet teveel van jezelf te vragen en jezelf af en toe wat af te remmen. Dit is wel een uitdaging want je zult genoeg weerstand hebben want je bent gezond in dit jaar. Vuur kan het Metaal in een zachtere vorm smeden (de smid), maar het kan ook Metaal totaal doen smelten, vernietigen. Vuur zal in dit Huis een hoop zichtbaar willen maken. Het Metaal zorgt ervoor dat Vuur de situaties duidelijker ziet, en begrijpt wat er aan regels en orders nodig is, en zeker ook wat niet meer van deze tijd is. Vuur zorgt voor verandering van tijdperk (Metaal). Hier gaat het om veranderen van leiderschap, dit gaat over jezelf maar ook over leiderschap in de wereld om ons heen en de geestelijke leiders. Er staan wisselingen op ons te wachten. Alles kan op zijn kant worden gegooid. De beoogde oeroude wijsheid van Aarde 8 voldoet niet meer aan de wetenschap (Metaal). Je ziet het al aan het feit dat ze bezig zijn om de alternatieve zorg aan te vallen, kennis die al eeuwen oud is voldoet niet aan de “wetenschap” van nu en wordt daarom aangevallen. Vuur staat voor passie, het hartsverlangen en de waarheid die boven tafel komt.

Water 1 in: Metaal 7 (Viering)
De blaadjes vallen van de bomen en de natuur bereidt zich voor om tot rust te komen, want na de oogst is het nu tijd om te rusten.
In het Metaal 7 Huis krijg je de mogelijkheid om na te denken over je verrichte inspanningen en het vieren van je behaalde successen. Je kunt wat relaxter leven. Je krijgt dit jaar de tijd om te genieten van het gezelschap van je familie, vrienden en collega’s. Je krijgt de tijd om na te denken over wat je hebt bereikt en hoe je jouw behaalde resultaten een volgende keer zou kunnen verbeteren. Ook mag je dit jaar oogsten wat kan betekenen dat je uit onverwachte hoek een som geld ontvangt of dat je salarisverhoging krijgt. Het Metaal 7 Huis zorgt dat je wat relaxter bent, daarom ben je ook gevoeliger om gemakkelijker geld uit te geven. Je kunt dus heerlijk genieten van het resultaat van je inspanningen. Ook zal je de behoefte hebben om dieper na te denken over je spirituele en geestelijke welzijn. Door dit te doen kun je je beter voorbereiden op wat je staat te wachten in het volgende Huis, namelijk die van Aarde 8. Er komt veel aan het licht over de kindertijd, ook de kinder seksualiteit (water). Waar een kind eerder geen taal voor had omdat hij te jong was en te beperkt, kan het in deze periode naar buiten komen. Metaal geeft taal in soepelheid (water) en dat geeft rust, het hoeft niet meer weggestopt te worden. Ondanks dat het kind, en dus ook ons innerlijk kind, dit jaar in een lastige positie zit en er misschien (persoonlijke) kindertrauma’s aan het licht komen waar we zeer geschokt door zullen zijn, bestaat er de mogelijkheid om de rol van kinderen eens heel anders te bezien omdat het gespiegeld wordt door water. Het zou mooi zijn wanneer daarbij ruimte ontstaat om yoga en meditatie in het leven van de kinderen te brengen, nog mooier om het op scholen te introduceren in het lesprogramma voor kinderen.

Aarde 2 in: Aarde 8 (Stilte)
We bevinden ons nu aan het einde van de winter, de Nawinter. De natuur is bezig om zich vanuit stilte en rust aan het einde van de winter voor te bereiden op het begin van een nieuwe cyclus. Het Aarde 8 Huis kan soms wat ongemakkelijk aanvoelen omdat soms lange stilstand ineens kan worden afgewisseld door plotselinge en radicale veranderingen. Het is vaak stilte voor de storm omdat Aarde 8 wordt opgevolgd door Vuur 9. Het is voelbaar dat er veranderingen aankomen en meestal zal je daar al beslissingen over hebben genomen. Wees er wel waakzaam op dat die veranderingen overeenkomen met je dromen. Als je nu een andere of tegengestelde richting in zal slaan zal dit weinig succes opleveren, het kan je zelfs eerder ongeluk dan geluk brengen. In dit Huis is het ook lastiger om jezelf duidelijk te maken, daardoor kan je mening of je gevoel verkeerd begrepen worden. De kans is ook groter dat je je koppig en star op zal stellen en daardoor hardnekkig vast zal houden aan ideeën. Het gevolg is dat je je onzeker of ongemakkelijk voelt over wat er staat te gebeuren. Neem daarom de rust en de tijd om goed op te letten welke ontwikkelingen zich voordoen bij je thuis, op je werk en in de wereld. Probeer je opstandigheid hierover te beteugelen.
Omdat Aarde 2 nu in het Huis van Aarde 8 staat, zal dit element het een stuk makkelijker krijgen dit jaar. Stress of spanning tussen deze elementen is er niet en daarom zal het een aangenaam jaar worden. Aarde 2 is verbonden met de thema’s zoals voeding, gezondheid, genezing en relaties. De invloed van Aarde 2 op Aarde 8, kan een belangrijke invloed zijn op de wijze waarop Aarde 8 zich in de Aarde 5 positie van de Ba Gua kan laten zien. 

Hout 3 in: Vuur 9 (Roem)
De Zomer is aangebroken. Dit wordt het grote Yang genoemd, de Yange Qi heeft zijn piek bereikt. De Yang kracht van het Vuur brandt krachtig en direct naar omhoog. De zon staat maximaal hoog, we behalen de warmste temperaturen en de dagen zijn lang. Het toppunt van alle groei is bereikt en we gaan nu over dat toppunt heen. De natuur laat alle weelde en zijn schoonheid zien en vraagt nadrukkelijk om aandacht. In het Vuur 9 Huis zal je merken dat jouw natuurlijke energie optimistischer is en ervaar je dat je meer in de belangstelling staat. Je bevind je nu in een blijmoedig en vreugdevol Huis wat onthulling en duidelijkheid geeft, hierdoor loop je een grotere kans dat er zich geweldige nieuwe mogelijkheden zich zullen voordoen. Eindelijk zal alles waar je de afgelopen jaren zo hard voor gewerkt hebt, nu werkelijkheid worden en jou de nodige roem brengen. Je wordt zonder moeite zichtbaar. Door deze zichtbaarheid kan het ook gebeuren dat er aspecten van je leven aan het licht komen die je liever voor jezelf verborgen had gehouden. Een jaar waarin je gemakkelijk vrienden maakt, maar ook op bestaande vriendschappen je licht schijnen waardoor je kan beslissen om afscheid te gaan nemen. Vuur kan dit vrij snel en kijkt er dan niet verder op terug. Je wilt je onafhankelijk en vrij opstellen in deze wereld en daarom ben je op zoek naar veranderingen in je leven en je werk. Advies is om dan iets minder koppig te zijn en gewoon lekker te doen.

Invloed van de 3 Aarde elementen
Je ziet dat de Aarde elementen in de Ba Gua op een rijtje staan. Dit jaar zijn ze extra sterk met elkaar verbonden en ze vormen hun eigen lijn die elkaar herkent en voedt. In geen enkele van de Aarde posities is er sprake van de aanwezigheid van een conflicterend element. Alle aarde elementen ondersteunen elkaar en brengen elkaar met liefde en vol zorgzaamheid verder op het eigen pad. Er zijn geen conflicten zichtbaar die voor oproer zou kunnen zorgen tussen de Aarde elementen. Zo kan er even een pauze ontstaan om adem te halen, na een behoorlijke reeks aan veranderingen en bewegingen die we de afgelopen jaren hebben ervaren en meegemaakt. Dit zal fijn voelen en de bezorgdheid zal wat afnemen. Let op dat hierdoor een vals gevoel van tevredenheid, veiligheid en rust kan ontstaan. We moeten niet stil gaan zitten en gaan rusten! Aarde moet namelijk ook concretiseren en bouwen, bouwen aan wat de fundamenten van een nieuwe toekomst zullen zijn.

Admin - 14:26:12 @ 2019 - Aarde 8 jaar | Een opmerking toevoegen




E-mailen
Bellen