The desire to know your own Soul Will end all other desires

 



BLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-12-20

NSK Aarde 5 - Water 1 - Vuur 9

De Nine Star Ki energie van 8 december 2022 tot 6 januari 2023:
Aarde 5 – Water 1 – Vuur 9

aarde 5 - water 1 - vuur 9 - 8 dec tot 6 jan 2023.jpg

In dit Aarde 5 jaar zijn we nu voor de 2e keer doorgestroomd van Aarde 2 naar de Water 1 maandinvloed. Moeder Aarde vroeg ons om op zoek te gaan naar ons Zelf en met de juiste en liefdevolle aandacht voor jezelf te zorgen. Heb je de tijd genomen om naar binnen te keren? Ben je op zoek gegaan naar datgene wat niet meer nodig is? En heb je het kunnen verwerken en uit je systeem kunnen krijgen? Het ging ook over sociale onrust versus sociale orde. Moeder Aarde energie kon deze periode prima ondersteunen in overeenkomsten en vertrouwen. Maar de deur naar harmonie bleef gesloten. Het was een periode voor stabiliteit en evenwichtigheid, en om vooruit te plannen en te organiseren. Ik hoop dat je de moeite hebt genomen om te luisteren naar anderen met echte aandacht en zorg voor hun ideeën en behoeften.

Wat wordt er komende periode zichtbaar gemaakt?
We zijn nu door gereisd naar een Water maand en de krachtige stromende voedende en zorgende invloed zal behoorlijk zichtbaar en voelbaar zijn in ons denken en voelen. In de I-Tjing wordt Water benoemd als Kan, het stromende Water, het Onpeilbare. Kan is het gevoelstrigram wat staat voor emotie, en nodigt je uit om te koersen op intuïtie. Het stromende Water die mee stroomt zonder vastomlijnd doel. Waar Water uitkomt is nog onzeker, want hoe het pad gaat worden dat staat nog niet bij voorbaat vast. En hoe het Water stroomt hebben we niet in de hand, dit wordt bepaald door andere factoren buiten Water om, die belemmeren maar niet verhinderen. Het Pad van Water kan door de jaar energie van Aarde worden gelegd en ons op koers zetten en naar mooie plekken brengen.
Water weerspiegeld onze angsten, twijfels en onzekerheden en symboliseert het diepe, het onbewuste. Water wil deze periode graag risico’s nemen en grenzen verkennen en benutten zonder er overheen te gaan. Water wil graag de boodschap laten ervaren om angsten te doorvoelen en doorleven zonder er door beheerst te worden. De zekerheid dat ook onzekerheid je kan brengen waar je zijn moet. De tijd is aangebroken voor de Qi van Shui, welke staat voor stromen, oplossen, dood en vernieuwing. Voor de menselijke Ziel is het de tijd tussen dood en wedergeboorte. Volgens de taoïstische opvattingen is de dood niets definitiefs, maar alleen een passage, een tussenstop, waarna de onsterfelijke kern van het bewustzijn hernieuwd de cyclus van het leven binnentreedt. Talloze keren heeft onze ziel dit ritme van leven en sterven voltrokken om haar karmische taken te vervullen en zich daarmee te vervolmaken.

De duisternis van Water laat zich elke 3 jaar zien in december. Want om de 3 jaar hebben we een Aarde jaar. December laat de komst zien van de Winter, de donkerste maand en de langste nacht op 21 december. Het Water Element laat ook geheimzinnigheid, onzekerheid, eenzaamheid en diepte zien. De diepte van de grote Wateren, maar ook de diepte van denken, diepe intelligentie en intuïtie, diepe spiritualiteit en diepe verborgen krachten. We mogen dus in deze donkere Water periode proberen om de diepste geheimen onder de oppervlakte te ontdekken en deze uit het moeras omhoog te brengen en zichtbaar te maken. Er liggen nog vele verborgen schatten op ons te wachten die gevonden mogen worden. Je zult je ogen en oren niet geloven wat er allemaal voor bagger naar boven komt deze laatste periodes van het Aarde 5 jaar! Je mag deze Water periode ook vertrouwen hebben in je innerlijke kracht, je geloof, persoonlijke filosofie en gevoel voor humor. Het is een uitstekende periode voor Zielenwerk en voor innerlijke ontwikkeling.

Op de richting en handelen van deze maand, beweegt het krachtige element Vuur. In de I-Tjing kennen we Vuur als Li, de Zuivere(nde). Het element Vuur staat voor het licht en de Waarheid. Het Vuur wat de leugen ontmaskert en wat de duisternis zal verdrijven. Vuur is het licht dat laat zien waar jij aan hecht en openbaart dat wat in essentie nodig is. Vuur zal zoeken naar houvast en wil graag verbintenissen aangaan en zich samenvoegen met iets of iemand. De kracht die wij zullen ervaren en voelen in de komende periode is die van verbinden, benutten, het terugbrengen tot de essentie en het laten transformeren. Op het pad zal het Vuur veel zichtbaar worden als de hete en sterke vlam vol kracht, opgewondenheid en plezier. Het Vuur kan af en toe fel oplaaien maar ook heel zachtjes smeulen, het vuur kan alles verteren en de vonken kunnen ervan af slaan. Vuur is ook het licht van de geest en het Vuur van kennis en intuïtie, want de Vuur Qi stijgt altijd van beneden naar boven, van de Aarde naar de Hemel, van Onwetendheid naar Bewustzijn en van de Materie naar de Geest.

Wat gebeurt er met de krachten van de Elementen?
Als we begrijpen hoe de Elementen Qi stroomt deze periode dan zie je dat dit een zeer interessante combinatie is. Aarde 5 bevind zich in een 9 jarige cyclus van Aarde 2 en dit alles staat weer onder invloed van de 81 jarige cyclus van Vuur. Dus de Cyclus van ondersteuning stroomt van Vuur naar Aarde Centrum (Aarde 5). De maandelijkse energie is Water, en deze is niet opgenomen in Cyclus van ondersteuning. Vuur zit in de richting en dat zorgt voor uitersten. De krachten van Water en Vuur die als Yin en Yang zich zullen openbaren. Water zal de neiging hebben om het oplaaiende Vuur in balans te willen houden. Dat is een uitdaging, met de kans dat Water het Vuur zal willen blussen. Water zal sterk reageren op gebeurtenissen die niet in balans zijn. Het zou verstandig zijn voor leiders om overdaad te vermijden en de middenweg te kiezen.
Anders gezegd: de Qi van de 81 jarige cyclus voedt de 9 jarige Aarde 2 cyclus die de jaarlijkse Aarde 5 Qi voedt. Water staat er alleen voor in de kosmische cyclus. Visualiseer dit maar als een draaikolk waarin de grotere spiralen de kleinere spiralen ondersteunen en laten draaien. Omdat de cyclus van ondersteuning naar beneden stroomt naar Water in een constant aanscherpingsspiraal, kunnen we reageren en handelen op gebeurtenissen die zich voordoen op een manier die de diepte en verrassingen van water weerspiegelt. Ga er maar van uit dat het Vuur veel zichtbaar wilt maken in het Water. Wetende dat de volgende periode het Vuur volop aanwezig zal zijn in de maand invloed.
Het is duidelijk dat de wereld is begonnen aan het laatste gedeelte van de karmische reis in dit Aarde 5 jaar. Door de huidige gebeurtenissen en de Water Qi, kunnen we rekenen op donkere omstandigheden. Maar weet dat vele mensen op dit moment sterk opstaan voor vrijheid en tegen zinloze wreedheid. We zijn verenigd op deze reis. We zitten op een kritiek moment in de geschiedenis. En jij bent uitverkoren om dit mee te mogen maken, hoe bijzonder is dat!

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 De tijd is opnieuw aangekomen voor de invloed van Karma. Jouw positie weerspiegelt de mondiale Qi

Aarde 2 Voel je al dat het avontuur op je staat te wachten in 2023? Je kunt je nu rustig voorbereiden

Hout 3 Voel de beweging in je stromen! Maak gebruik van deze krachtige energie

Hout 4 Je kunt een goede start voor 2023 maken door kleine verbeteringen in je op te nemen

Aarde 5 Je karma kan weer alle kanten op met Water en Vuur

Metaal 6 Er breekt een periode van verstilling aan

Metaal 7 Je mag genieten van de rust, maar blijf wel praktisch naar buiten toe handelen

Aarde 8 De verandering is ingezet, tijd voor een nieuw begin

Vuur 9 Je Vuurtje brandt volop, gebruik wel je verstand voordat je gaat handelen

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

Admin - 18:40:10 @ 2022 - Aarde 5 jaar | Een opmerking toevoegen




E-mailen
Bellen