The desire to know your own Soul Will end all other desires

  

AANMELDEN lessen Qi Gong


Qi Gong: de Kunst van de Levensenergie: 

Qi Gong is een rond 5000 jaar oude Chinese bewegingsvorm. Qi staat voor het Chinese concept van Levensenergie en Gong betekent zoveel als "kunst" of "vaardigheid". Qi Gong kun je dus vertalen als het beheersen van en werken met Levensenergie.

Iedere dinsdagavond 19:30 ben je welkom om de energieke bewegingen van Qi Gong te ervaren.

Ook organiseren we momenten om de diepte in te duiken met een special van het Element die dan het meest actief is:

Ademwerk: We starten met Ademwerk waarin je je mag concentreren op het verdrijven van oude energie terwijl je de verse energie verjongt.
Qi Gong: Van daaruit gaan we met Ziran Qi Gong Vijf Elementen de Qi in beweging zetten.
Meridiaan strekkingen: Om de energie volledig door de meridianen te laten stromen gaan we de verdieping in met langdurige meridiaan strekkingen onder begeleiding van klankschalen en de drum.
Meditatie: We sluiten dan rustig af met een begeleide meditatie.

Jouw bijdrage € 37,50 - Locatie Prana & Yoga / Bijlestaal 46e Broek op Langedijk

22 maart 19:30 Hout Element Special

2 juni 9:30 Aarde Element Special

7 juli 9:30 Vuur Element Special


Ziran Qi Gong Vijf Elementen: elke dinsdag 19:30 - 20:30 

Locatie Prana & Yoga / Bijlestaal 46e Broek op Langedijk

Iedere les ga je met Mario een uur lang de verschillende aspecten van Ziran Vijf Elementen Qi Gong ontdekken. Je leert de bewegingen moeiteloos uit te voeren. Gedurende de praktijk krijg je uitleg en kennis van de samenhang van de Elementen - Organen - Emoties. Je leert gaandeweg jouw ademhaling synchroon te laten zijn met de beweging(en). Je gaat steeds beter in staat zijn om te voelen en aandacht te geven aan wat jij Nu nodig hebt. Je leert langzaamaan Qi te voelen en te sturen.

Wat kan Qi Gong voor mij doen?: Qi Gong zorgt ervoor dat je vastzittende energie kunt laten stromen, oude energie kunt afvoeren en nieuwe energie op kunt nemen. Qi Gong vergroot dan ook je veerkracht en geeft meer flexibiliteit, het verzacht spanning en vermindert vermoeidheid. Ook reguleert Qi Gong de werking van het zenuwstelsel, wat je rustig, ontspannen en ook weer energiek maakt. Door de doorstroming van Qi en bloed te bevorderen, versterkt dit de werking van de interne organen. Het is ‘onderhoud’ van je fysieke, psychische, mentale- en spirituele gesteldheid. Qi Gong helpt je jouw Lichaam, Geest en Ziel gezond te maken en te houden.

Herhaling en regelmaat: De kracht van Qi Gong zit 'm in de herhaling. Als je wat tijd vrijmaakt, kun je al snel het ontspannende en stabiliserende effect van Qi Gong ervaren. Qi Gong beoefen je op je eigen niveau, er is geen competitie. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren. En ben je beperkt in de beweging(en) door (pijn)klachten, juist dan is het goed om Qi Gong te beoefenen. Door regelmatige beoefening hoef je de bewegingen niet meer “mechanisch” uit te voeren. Je hoeft er dan niet meer bij na te denken hoe je de beweging doet. (Zie het als leren fietsen, zodra je bewegingen beheerst denk je niet meer na hoe de trappers te bewegen om vooruit te komen). De bewegingen zijn dan geïntegreerd in jouw onderbewustzijn en gaan als vanzelf. Zodra je niet meer hoeft na te denken over hoe je de beweging dient uit te voeren, kun je de focus meer gaan leggen op het voelen en op jouw ademhaling. Je kunt zo gemakkelijker de in- en uitademhaling afstemmen op de beweging.

Vijf Elementen, Organen en Emoties: Met de Ziran Vijf Elementen Qi Gong gaan we uit van de Taoïstische filosofie dat er Vijf basis energieën, Elementen, zijn waaruit het Universum bestaat. De Vijf Elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal komen ook voor in het menselijk lichaam en zijn aan elkaar gekoppeld, door middel van meridianen, aan een bepaald orgaan met de daarbij behorende emotie. Ziran Vijf Elementen Qi Gong werkt door op de Zang Fu organen om deze in balans te brengen en te zuiveren. Qi Gong kun je zien als een vorm van meditatie waarbij je "uit je verstand" gaat en "in je gevoel" gaat zitten. Hierdoor zal dit je helpen om langdurige emoties die je organen belasten te transformeren, zoals verdriet (Metaal), angst (Water), boosheid (Hout), manie (Vuur) , ongerustheid en zorgen (Aarde). Door te ontgiften en je Vijf Elementen in goede balans te houden, verbeter je je gezondheid en vitaliteit aanzienlijk.

Qi Gong  HOUT Element Special - 22 maart 19:30 - 22:30

Qi Gong - Ademwerk - Meridiaan strekking - Meditatie

Bij deze special gaan we 3 uur lang de diepte in bewegen. Een moment om je te Verbinden met je Hout Element, durf te Ontwaken vanuit diepe rust en Ontkiem om de beweging naar buiten en boven toe te laten. Je mag de Yin periode van kou, donker, stilte en rust afronden en naar buiten komen. Maak gebruik van de Hout Qi die niets anders wil dan groeien en bloeien en zich daarbij niet zal laten tegen houden. Heb de moed om er nu volop voor te gaan!

AANMELDEN

Jouw bijdrage € 49

Locatie Prana & Yoga / Bijlestaal 46e Broek op Langedijk

Ziran Qi Gong WATER Element Special - Oerkracht
Qi Gong - Ademwerk - Meridiaan strekking - Meditatie Water Element 

Bij deze special gaan we 3 uur lang de diepte in bewegen. Een moment om je te Verbinden met je met je Water Element, thema is vertrouwen op je Oerkracht. Op een zachte, liefdevolle en stromende manier omarmen we de verwarmende eigenschappen van Water. De Water Qi blijft goed stromen door de Seksuele Oerkracht in beweging te zetten en de Passie van het innerlijk Vuur aan te wakkeren. Stroom liefdevol bij Jezelf naar binnen, en voel wat je Ziel wil vertellen om jouw Innerlijk Vuur aan te wakkeren.
E-mailen
Bellen