MaNa Spirits

 BLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-07-05

NSK Metaal 6 - Metaal 7 - Hout 4

De Nine Star Ki energie van 8 sep tot 9 okt 2021:
Metaal 6 – Metaal 7 – Hout 4
metaal 6 metaal 7 hout 4 8 september tot 9 oktober.jpg
Welke Qi hebben we nu doorlopen

In dit Metaal 6 jaar zijn we nu doorgestroomd van een Aarde 8 maand naar de Metaal 7 maandinvloed.

De afgelopen maand hebben we de invloed van Aarde 8 mogen ervaren en doorvoelen. Het was een periode met de energie van radicale veranderingen en vernieuwingen. De Berg Qi heeft een hoop ondersteuning kunnen brengen op processen en de inspanningen die daar bij hoorden. De oeroude Qi van Aarde 8 heeft de beweging vanuit Vuur, even stil gezet, zodat het de andere kant kan op kon bewegen, en wel met oude stevige kennis. We hebben het binnenste van de Berg kunnen voelen en ervaren. Wat heb je aangetroffen in je kern? Lagen er nog trauma’s en pijnen?

Er is nog steeds zeer veel aan de hand, zowel op klein niveau als op groot niveau. Een mondiale “pandemie”, de vele verschillende en steeds weer wisselende regels die hier aan gekoppeld worden, het monddood maken van de bevolking, de economische gevolgen, de psychische gevolgen, het klikspaan-effect, opstandigheid en niet te vergeten de natuur die heel hard roept om hulp. Zoals ik al eerder aangaf, ik blijf hoopvol. Er zijn vele processen en plannen aan de gang, en we zullen deze de komende periodes verder tot bloei kunnen zien komen. Verandering is in de lucht en het is een geschenk dat zeker mag worden gebruikt.

De Berg liet ook zien dat er verandering in de lucht hangt. De basis is gelegd voor nieuwe opties. Denk hierbij ook aan revolutionaire activiteiten, zoals demonstraties tegen de Covid “eisen” pakketten, zoals verplichting voor toegang, werk enz. Deze combinatie van de Berg (Aarde 8) en de Hemel (Metaal 6) is een naar binnen gekeerde Qi die wat onverschillig kon overkomen. Het leek en lijkt nog steeds, of veranderingen makkelijk geaccepteerd worden. Maar op de achtergrond, wat niet direct zichtbaar is voor de meeste mensen, gebeurt er veel. Dus let op dát wat er níet gezegd wordt!

De tijd is aangekomen om constructieve plannen te maken en daar dan ook echt gebruik van te gaan maken. Het is tijd om letterlijk de handen uit de mouwen te steken.

Wat wordt er de komende periode zichtbaar gemaakt?

De maand energie van Metaal 7, heeft invloed op ons denken en voelen. In de I-Tjing staat Metaal 7 voor het Meer, en betekent de diepere gevoelens van de innerlijke bron waaruit geput wordt om zin aan het leven te geven. Hoe mooi dat het Meer door zijn positieve energie een overheersend negativisme kan doorbreken en opgeruimd en zorgeloos de wereld tegemoet kan treden. En hoe fijn dat Metaal 7 die wars is van regels en wetten, zich niet laat belemmeren door verantwoordelijkheden en verplichtingen. Hij zorgt gewoon dat dingen en bezigheden plezierig zijn!

Het jonge Metaal 7 bevind zich dit jaar in het Huis van zijn oudere broer Metaal 6. Dat betekent dus drie dubbele kracht en invloed van het Element Metaal op het denken en voelen, en de jaar Qi van het te ontwikkelen potentieel. Metaal kan door de jaarinvloed, zijn Qi nog meer richten op het grotere geheel, de stabiliserende en revolutionaire energie die het resterende Metaal 6 jaar zich wil laten zien en voelen. Omdat Metaal verdubbeld is, verdubbeld het ook de invloeden, kenmerken, stemmingen, processen, gebeurtenissen en nog meer. Er ontstaat zo ook een gebrek aan diversiteit, wat de kans op tunnelvisie groter maakt. Het geeft een zelfde manier van denken en voelen. Er wordt hierdoor ook meer duidelijk en zichtbaar, je ziet de uitwerking van het afgelopen, best wel turbulente Metaal 7 jaar.

Metaal 7 wil laten zien dat de mannelijke en vaderlijke energie roept om actie. We mogen naar binnen keren, en gaan invoelen wat er werkelijk nodig is. Wat mogen we oogsten? Wat laten we achter en mag door de natuur verteerd worden? Je mag keuzes maken tussen het Loslaten of Vasthouden. Zodra het gevoeld wordt, kan het getransformeerd worden.

Metaal 7 zegt iets over het verlies van de vaderlijke invloed op jonge leeftijd, deze kan uit balans niet stevig genoeg zijn en bepaalde dominantie van de mannelijke energie opwekken. Metaal zegt ook veel over het immuunsysteem en over de organen Long en Dikke Darm. Het Corona virus, valt aan op het Long gebied, en vooral als het immuunsysteem zwakker is (uit balans). Dus het is nog belangrijker om je bewust te zijn dat jij verantwoordelijk bent voor JOUW immuun systeem, en dus de grenzen te bewaken van JOUW gezondheid.

Waar liggen jouw normen en waarden op jouw eigen weegschaal?

Dus de boodschap die ik mee wil geven van boven, is dat je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft, en je niet laat misleiden door de chaos en onrust om je heen. En ja, dat is een behoorlijke uitdaging, maar het brengt je ook heel veel moois. Het brengt je nog dichter bij Jezelf.

We bevinden ons met zijn allen al ruim anderhalf jaar in de Metaal jaren. Vorig jaar konden we doorvoelen wat de jonge en speelse Metaal energie in beweging wilde gaan zetten, en het ging ook inderdaad alle kanten op. We hebben vele uitersten meegemaakt, en wat de ene dag nog “normaal” was, was de volgende dag helemaal niet meer “normaal”. Er is al een hoop zichtbaar gemaakt en in deze periode met Hout ingesloten door Metaal wordt het nu nog duidelijker wat de invloed is van Metaal 6. Metaal 6 is het belangrijkste vader Element en de mannelijke invloed van de energie van mannelijke, dominante leiders is dit jaar nog groter dan ooit. Deze mannelijke energie kan dus ook in de vrouwelijke vorm zichtbaar zijn, dus dit hoeft niet altijd in de gedaante van een man te zijn. We hebben met zijn allen iets op te lossen in de mannelijke lijn en hier iets in op te schonen en patronen te doorbreken.

De Qi van Hout 4 brengt je wijsheid en kracht om te groeien. Hout 4, de Wind, geeft je richting aan en wil graag handelen. In de reeks waar we ons nu in bevinden staat Hout een beetje op zichzelf omdat hij niet is verbonden met Metaal. Hout is een beetje buitengesloten. Dit is prima zo, omdat de richting nu niet alles bepalend is en geen sterke aantrekking heeft, kun je je concentreren op je persoonlijke, spirituele en innerlijke groei. Het helpt je om stil te worden zodat er ruimte ontstaat om verantwoordelijkheid te nemen.

Deze periode zal Hout 4 wel de richting willen bepalen, want Hout wil zijn oeroude kennis overbrengen via de wortels en verspreiden over de wereld. Dus neem dit wel waar en neem dat tot je, wat jou doet groeien en bloeien.

De invloed van de richting van Hout 4, de Oude Wijze Boom, staat buitengesloten door Metaal. Metaal heeft de mogelijkheid om het Hout te balanceren en controleren. Metaal kan namelijk een hek om Hout heen zetten, zodat Hout begrenzing en rust krijgt. Bij over controle kan Metaal een dicht hek om Hout zetten en belemmert daarmee de groei en ontwikkeling van de Boom. Deze controlerende invloed van Metaal zullen we zeker gaan ervaren en meemaken deze maand. Metaal is namelijk niet in balans en zal daardoor de neiging hebben om de vrije, bewegelijke energie van Hout in te dammen en zo onze vrijheden nog meer te willen beperken. Dit wekt irritatie, frustratie en woede op bij Hout en dat zullen we zeker horen en zien bij de mensen.

Als je je hiervan bewust bent dan kan je zorgen dat het Hout jouw hulp krijgt om zijn oeroude kennis te kunnen verspreiden zowel via de wortels als via de lucht. Veel voeding geven door creativiteit, dansen, zingen en plezier hebben. Geniet volop en intens en deel dit met zoveel mogelijk mensen en dieren.

Tijdens deze periode met Metaal 7, en ook de volgende periode met Metaal 6, zullen we merken dat de energie meer opgesloten zal worden. De Qi wordt geleidelijk aan minder veranderlijk, het wordt meer geconsolideerd. Gebeurtenissen, stemmingen en regels zullen een soort van bevroren in de tijd gaan worden. Er bestond al een sociale verdeeldheid, welke zal blijven, met een grote kans op nog meer verdeeldheid. De stemming verkoelt, en het zal nog moeilijker worden om de omstandigheden in een nieuwe richting te verplaatsen. Sommige situaties en omstandigheden zullen tijdelijk afgesloten raken, en anderen zullen onverzettelijk blijven.

Voor meer informatie over dit nieuwe Metaal 6 jaar, kun je kijken op mijn blog www.rebyourbody.nl en je inlezen.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 in Vuur 9 De doorgang door Metaal is gesloten. Ben je klaar om met Vuur te gaan jongleren?

Aarde 2 in Water 1 Je kunt af en toe uit de rustige activiteiten worden gehaald om in beweging te komen. Vertrouw op je talent.

Hout 3 in Aarde 2 Neem de tijd om je sterke en zwakke kanten te bekijken.

Hout 4 in Hout 3 Je bent nog volop in beweging. Probeer om halverwege je strategie te verfijnen.

Aarde 5 in Hout 4 Er ligt een gouden kans op je te wachten, deze brengt je voorspoed.

Metaal 6 in Aarde 5 Er komen flinke uitdagingen aan, let op dat je niet over-controle gaat uitvoeren.

Metaal 7 in Metaal 6 De tijd van karmische controle is aangebroken.

Aarde 8 in Metaal 7 Je Qi positie weerspiegeld de wereldwijde Qi, kijk en neem waar

Vuur 9 in Aarde 8 Bereid je met aandacht voor. Wat is je lange termijn strategie?

Wil je ook graag meer weten over de Nine Star Ki, je eigen Zielen Blauwdruk van de Vijf Elementen begrijpen en weten waar je krachten en potenties liggen? Je kunt bij mij je persoonlijke Blauwdruk laten maken.

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

Admin - 16:24:53 @ 2021 - Metaal 6 jaar | Een opmerking toevoegen