The desire to know your own Soul

Will end all other desiresBLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-07-05

Wat zal het AARDE 5 jaar ons gaan brengen

In beweging naar het Aarde 5 jaar (1 februari 2022 – 22 januari 2023)
aarde kaart handen.jpg
1 februari 2022 start het nieuwe Chinese jaar. Het jaar van Aarde 5, het Centrum, en ook het jaar van de Water Tijger volgens de Chinese dierenriem. Misschien merk je al dat er een behoorlijke verschuiving plaats vindt in energie en frequentie.

Het Chinese Nieuwjaar bereid je goed voor door:

Huis goed schoon te maken
Schulden af te betalen
Haar te knippen
Nieuwe kleding aan te schaffen
Gebedsvlaggen op te hangen om Geluk te brengen
Kaarsen en wierook te branden om de Qi van het huis te zuiveren en de voorouders te eren
In Liefde samenkomen
Nieuwe Maan
De start van elk nieuwe chinees jaar verschilt op basis van de Maan. Op 1 februari 2022 om 6:49 is de Nieuwe Maan in Waterman. Een overgangsperiode tussen 2 cycli. Alle intenties die je vorig jaar hebt gezet en waar je, bewust of onbewust, al aan hebt kunnen werken, zullen nu een extra boost krijgen.

TIP:  Zet je intenties op papier. Plant dat zaadje om van je leven je droomleven te maken!

Aarde 5 heeft geen Trigram: Het Midden, het Huis van de Vijf
In het centrum van de Bagua, het Lo-Shu vierkant, staat in de I Tjing géén Trigram, omdat het centrum door alle trigrammen wordt beïnvloed. Het Element getal 5, kan gebruik maken van de kwaliteiten van alle omringende trigrammen en dat is zeker voor dit jaar fijn om te weten. Als je kijkt naar de relatie van Aarde 5 in het gezin, dan staat hij of zij daar in het Middelpunt. Maar ook buiten het gezin staat Aarde 5 in het Middelpunt. Daarom kan Aarde 5 vaak goed overweg met alle leden van het gezin én daarbuiten. Aarde 5 heeft ook de eigenschappen van de andere Aarde Elementen types. Voor vrouwen voornamelijk Aarde 2 en voor mannen voornamelijk Aarde 8.

Aarde 5 zal zich meestal onafhankelijk opstellen. Daardoor kan hij veel meer druk aanvaarden en is hij niet bang om pionierswerk te verrichten bij nieuwe projecten of ideeën.

Aarde 5: Het Centrum, de Katalysator, Uitersten, veelzijdig, cynisch/kritisch

Het centrum van het Universum

Aarde 5 staat in het midden van het Lo Shu vierkant en word door de eigenschappen van alle Elementen aangeraakt beïnvloedt. Het komende Aarde 5 jaar kan daarom zeer wispelturig zijn, van het ene extreme naar het andere extreme, dan zijn de omstandigheden en de personen heel meegaand en het volgende moment werken de omstandigheden en personen sterk tegen. Hierdoor kan het komende jaar vol uitersten komen te staan, met vele ups en downs, successen en mislukkingen.

Het Chinese symbool voor Aarde 5 in het centrum staat voor CHAOS. Voordat de grote Visie werkelijkheid wordt, kan er chaos ontstaan. Grote dromen beginnen! Aarde 5 heeft als katalysator de mogelijkheid om orde in de chaos te creëren door vernieuwende ideeën te doorbreken in patronen systemen.

We kunnen dit jaar gebruik maken van de ambitieuze en trotse energie van Aarde 5. Er zal meer drang zijn naar erkenning. De kunst is dat we wel goed en aandachtig naar elkaar luisteren. Er zullen (nog) meer discussies en meningsverschillen zichtbaar worden, en dit kan best heftig “uitgevochten” worden. De manier van denken en doen zal dit jaar meer onorthodox zijn. Er kan eindelijk weer wat meer buiten de lijntjes gedacht en gehandeld worden. De tunnelvisie zal worden afgebroken en er kan weer out of the box gedacht gaan worden.

Aarde 5 staat ook onder invloed van Aarde 2 (Moeder Aarde) van de 9-jarige cyclus. Deze cyclus loopt van 2018-2026.

Hier zijn de krachten aanwezig van:

Voorbereiding          Overeenkomsten      Verzamelen

Dit alles speelt zich ook af binnen de grotere context van een cyclus van 81 jaar (9 maal 9) waarover het Element Vuur 9 heerst. Deze 81 jarige cyclus loopt van 1955 tot 2036. Het grootste gedeelte van de Vuur invloed hebben we er dus al op zitten en die ervaring kunnen we nu volop inzetten. De basis van deze Vuur processen zijn in de 1e 9 jaar van de cyclus gelegd, van 1955 tot 1964. Dit waren de wederopbouw jaren, die gekenmerkt zijn door groei, expansie, ondernemingslust en een toename van een enorme welvaart. Start van de jaren waarin de basis is gelegd voor de sociale, maatschappelijke en politieke fundamenten die nu ons tijdbeeld bepalen en beheersen. In deze jaren is het fundament gelegd voor een wereld van illusie, waarin de buitenkant belangrijker is dan de intrinsieke waarde van een product of dienst. Niet wie je bent is belangrijk, maar wat je bent of hebt. Het is ook een periode waarin de zakelijke wereld het voortouw nam om grenzen te verleggen en een alles overheersende drang aan de dag legde om de wereld te beheersen en controleren. Allerlei dromen werden ons voorgespiegeld, die uiteindelijk hebben geleid tot het idee van de maakbare samenleving. Dit komende jaar met Aarde Centrum, met extra invloed van Moeder Aarde en Vuur zal er nog een extra schepje op het Vuur worden gegooid. De mannelijke en vrouwelijke energie van Aarde Centrum, zal zich volop laten zien en horen. Let op de beweging die er op gang komt, en voel wat het met jou als persoon doet.

Hoe ziet Aarde eruit?
De grond onder onze voeten is het meest eenvoudige beeld van Aarde. De Aarde draagt ons, het geeft ons houvast en is het fundament voor onze fysieke werkelijkheid. De Aarde is ook onze oorsprong en ons thuisland. De Aarde geeft ons voedsel en onze laatste rust plaats. De Aarde staat voor de kringloop van het leven, al het leven komt uit de aarde en keert er weer in terug. De Aarde is het centrum waar elke uitgeputte Qi naar terugkeert en zich vernieuwt.  De Aarde staat voor leven, dood en vernieuwing.

Aarde in balans
Het Aarde element zorgt in de mens voor een gevoel van verbondenheid en zorg voor andere mensen, voor concentratie en rust, voor medegevoel en het delen met anderen. Het medegevoel is ook een kenmerk van het Vuur element, maar dan vanuit een begripvol hart. Vanuit het Aarde element is het medegevoel meer als de zorg van een moeder, de wens om zekerheid en geborgenheid te geven en te voeden. Goede Aarde schenkt je een “Thuis” gevoel bij jezelf, je kunt je snel aanpassen aan een nieuwe omgeving of situatie en waar je ook bent, voel je je op je gemak en welkom.

Kwaliteiten van de Aarde Qi in balans:

Voeden

Moederen

Samenbrengen

Verdichten

Stabiliseren

Zekerheid

Geborgenheid

Gevoel van thuis zijn

Aarde uit balans
Als het Aarde element niet of gebrekkig is ontwikkeld, dan voelt men zich nergens meer thuis, onzeker en verloren. Dit is problematisch voor mensen die een zwakke aarding hebben, dit geeft een ontbrekende zekerheid en proberen voldoening te zoeken in materiele dingen. Een mens zonder aarde, heeft geen innerlijk midden, geen innerlijke plaats van waaruit hij kan handelen en waarin hij zich kan terugtrekken. Er komen serieuze problemen met de werkelijkheid. Een goede Aarde Qi is zeer belangrijk!

Kwaliteiten onder druk bij Aarde Qi uit balans:

Praktische verstand

Innerlijke gelijkmoedigheid

Materiele stabiliteit

Menselijke rijpheid

Het orgaansysteem Milt en Maag
De Chinese Geneeskunde kijkt naar de energetische waarde, de hoeveelheid Qi die een levensmiddel bevat. Het Qi kan ons als kosmische energie voeden en in leven houden. De wezenlijke energie in voedingsmiddelen, komt van de kracht van de zon, de regen en de aarde en wordt aan de mens doorgegeven.  Deze energie is in elk voedingsmiddel wisselend van kracht en zal in het lichaam worden omgezet in voeding Qi. Het eten en drinken wordt eerst verteerd, waarna de bruikbare stoffen eruit gehaald worden en vervoerd naar de juiste delen van het lichaam. Dus de Aarde organen transformeren de Voeding Qi en de Milt brengt dit vervolgens naar de 4 uiteinden van het lichaam. Al dit verwerken en vervoeren gebeurt in het Aarde element. Deze belangrijke omzettingstaak is een aangelegenheid voor de Aarde organen Milt en Maag. Zij zijn namelijk de centrale Qi bevoorradingsplaats voor onze Lichaam, Geest en Ziel.

De Milt, Moeder van de organen:

De Milt is het eerste orgaan dat lijdt onder voedingsfouten. Zwakte van de Milt Qi is één van de meest voorkomende stoornissen. Als er te weinig Qi in een orgaan is, dan spreken we over een Qi tekort, het voorstadium van een Yang-zwakte of het 1e stadium van een Yang aandoening. Dit Qi tekort ontstaat vaak door Qi arme en afkoelende voedingsmiddelen, die bij ons in het Westen helaas een gewoonte zijn geworden om te nuttigen. De energetische toestand van het Element Aarde is vochtigheid. De voeding wordt in de Maag omgezet en de Milt extraheert de hierin voorkomende kosmische Qi en voert deze naar de andere organen. Hier worden lichaamssappen gevormd zoals lymfe, bloed en water, de Milt zorgt dan voor een uitgebalanceerde distributie hiervan. Miltzwakte kan worden voorkomen door het vermijden van zoetigheid en melkproducten, deze zijn namelijk sterk slijmvormend en de Milt stikt dan in het vocht. Het gevolg is dat de Qi stroom steeds meer geblokkeerd zal raken, de vochtigheid stijgt vervolgens nog verder naar boven. Kenmerkend zijn de opgezwollen ogen in de ochtend, chronische verkoudheid en bronchitis, en etteringen van de bijholten. Als het slijm zich in de onderste warmer bevind, dan kunnen er buikklachten optreden met myomen en witte vloed.

De zachte weefsels zoals de spieren en het bindweefsel, worden gevoed door de Aarde Qi. Iemand kan heel slank zijn, maar toch een slappe of pafferig indruk maken van zijn vleselijke verschijning. De tonus, dus de spanning, van de spieren wordt door de Levens Qi gestuurd, maar de Milt bepaalt de stevigheid en elasticiteit van zowel de spieren als van het bindweefsel. De voeding van de zachte weefsels bepaalt ook de jeugdigheid, elasticiteit en stevigheid van de weefsels, de huid, bindweefsel en de spieren. Een goede Aarde Qi zorgt dus voor een strakke huid, strakke billen en voorkomt verzakkingen en cellulite.

De Aarde energie zorgt door het voedende en bevochtigende effect, dat de bloedvaten sterk en soepel blijven. Als de Aarde Qi laag is dan krijg je eerder blauwe plekken, aambeien, bloedneuzen, spataders en overmatige bloeding van de menstruatie. Dan kan de Milt het bloed niet binnen de vaten houden. Als de Milt verzwakt, ontstaat er een energetische verzwakking van het gehele organisme. Dit kan tot de meest uiteenlopende symptomen leiden en dus lastig te herleiden. Denk aan chronische vermoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan eetlust, uitputting en spijsverteringsklachten. In de Westerse Geneeskunde wordt dit vaak omschreven als kleine oneffenheden in de conditie. In de Chinese Geneeskunde wordt dit omschreven als een Qi insufficiëntie van de Milt.

Qi insufficiëntie van het Element Aarde zie je ook bij mensen die het altijd koud hebben, zelfs in de zomer, of steeds kippenvel hebben. Het Qi gebrek vermindert en verlangzaamt de bloedstroom. De benodigde Qi ontbreekt om vet te verbranden en water uit te scheiden, het hoopt zich op in het Yin gebied van het lichaam met als gevolg de bekende combinatie van cellulitis en vetrollen op de billen, bovenbenen en heupen. Overgewicht hierdoor is resistent voor de traditionele diëten en levert dus dan ook geen resultaat op.

De lichaamsopening van de Milt is de mond, en manifesteert zich op de lippen en mondholte. Bij een goede Aarde Qi zijn de lippen roze en vochtig, de smaak is normaal. Klachten bij kauwen, slikken, droge of bleke lippen en de hoeveelheid speeksel duiden op een stoornis in de Milt Qi.

De Maag, het Paleis van het midden:

De Chinezen waarderen de Maag heel erg, ze noemen de Maag het Paleis van het midden. De Maag is gehard in incasseren, wat ook nodig is bij onze hedendaagse voeding, en het duurt lang voordat de symptomen zich duidelijk zichtbaar manifesteren. Als de Maag is aangetast dan is het een bron van chronische en pijnlijke symptomen, die je leven zuur maakt. Als de Qi van de Maag ernstig is verstoord, dan ontstaan er irritaties zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid en boeren. In de Westerse Geneeskunde wordt er geen onderscheid gemaakt in de afzonderlijke maag symptomen. In de Chinese Geneeskunde onderscheidt de Yin en Yang stoornissen. De behandeling wordt daardoor op het precieze symptoom afgestemd. Dit vanwege het feit dat maagpijn niet altijd meteen duidt op pijn in de maag.

De emoties bij het Aarde element
Zorg is de emotie die bij het Aarde element hoort, dit speelt zich innerlijk af. De zorg voor zichzelf en anderen op het niveau van gevoelens komt tot uiting in:

Medegevoel

Sympathie

Betrokkenheid

Het is zichtbaar en manifesteert zich in de zorgende, moederlijke en voedende rol van Aarde. In de nazomer moet er gezorgd worden dat de voorraden toereikend zijn, er moet voldoende zijn voor iedereen in de winter. De voorraden worden verzameld en bewerkt, dit moet in overleg en met een vooruitziende blik gedaan worden. Dit basisgevoel van vooruitziend zorgen gaat zowel over het eigen welzijn als dat van anderen. We noemen dit medegevoel van de Aarde en gaat om het praktisch geven en helpen. Dit komt voort uit een innerlijk gevoel van sympathie en verbondenheid.

Een goede Aarde schenkt innerlijke zekerheid en overvloed, waarvandaan men kan geven en kan zorgen voor anderen.

De zorg voor zichzelf en anderen op het geestelijk niveau komt uit het Chinese karakter vandaan en is opgebouwd uit de symbolen van Hart (= aandacht) en Veld (=centrum). De gedachten (Hart = aandacht) op de Aarde (Veld = centrum) richten. Dus de aandacht richten op de belangen van de Aarde, zich in gedachten bezighouden met:

Welbevinden

Zekerheid

Geborgenheid

Genegenheid

Bezit

Rijkdom

Voeding

Aarde is harmonieus en in balans als je kalm en stabiel bent in het denken en doen. Principes heb je, maar die zijn niet heilig, je staat open voor nieuwe ideeën en mentale impulsen. Je verstand is praktisch en gericht op de werkelijkheid. Je zorgt voor jezelf en laat anderen delen in je overvloed en welzijn. Als je ellende ziet dan help je, maar je trekt je op tijd terug als je krachten uitgeput raken. Je voedt zowel je lichaam als geest, je leven is in overeenstemming met je buik én je hoofd. Je bent in je midden!

Als de Aarde Qi verzwakt is, gaat het denken overmatig functioneren en zal je je voortdurend overmatig zorgen maken en steeds maar blijven piekeren. Het gaat hier altijd om onderwerpen die met het element Aarde te maken hebben zoals zekerheid, voeding, geborgenheid en bezit. De Milt Qi wordt uitgeput door steeds maar bezig te zijn met mogelijke situaties die zouden kunnen gebeuren. Het gevolg is dat element Aarde nog meer verzwakt! De neiging zal zijn om de stabiliteit en overvloed van Aarde buiten jezelf te gaan zoeken en genegenheid en medegevoel van andere mensen te voeden. Het eigen ontbrekende innerlijke midden geeft een gevoel van hulpeloosheid en daarom klamp je je vast en stort je in afhankelijkheid en gevoel huichelarij.

Het leidmotief wordt dan: Ik heb … nodig.

Als het Aarde element uit balans is, kan zich dat ook manifesteren is een teveel aan medegevoel en zorg voor de ander. Als de natuurlijke betrokkenheid en zorg voor anderen een dwangmatig bemoederen en voeren wordt, waar je de ander overlaadt met suikerzoete liefelijkheden en royale gebaren, dan is dit zeker een teken dat Aarde uit evenwicht is. Aarde kan zekerheid en geborgenheid geven, maar ze kan ook alles onder haar gewicht doen bezwijken en verstikken.

Als Aarde in disbalans is, kan de zorg ook afwezig zijn. Het kan onmogelijk voor je zijn om van anderen cadeautjes, medegevoel of sympathie te accepteren, ontbreekt het je aan betrokkenheid of medegevoel, kijk je niet wat er om je heen gebeurd en ga je stug je eigen weg. Verdriet kun je niet toelaten en je verwaarloost je eigen lichaam en geest.

De gedachten wereld:

Op het geestelijk niveau manifesteert de werkzaamheid van Aarde op dezelfde wijze als op lichamelijk vlak. De mentale en emotionele voeding wordt opgenomen (bv een idee), deze wordt verwerkt (je denkt erover na), gesorteerd in bruikbaar (bv de beslissing om er iets mee te doen) en onbruikbaar (je beslist niet verder te gaan en zet het uit je hoofd).

Als het transport en transformatieproces goed verloopt dan ervaar en voel je:

Rust

Kalmte

Stabiel in je denken

Krijgt heldere inzichten

Beheerst logica

Opnemen kennis

Vormen nieuwe ideeën

Voldoende capaciteit geheugen

Goede concentratie

Als de aarding zwak is (Milt Qi) dan krijgen de denkprocessen:

Te veel nadruk

Denken wordt overdreven en dwangmatig

Leven speelt zich in je gedachten af en niet in de lichamelijke werkelijkheid

Realiteit gaat verloren

Ontstaat dwangmatig gedrag

Ontstaan dwangvoorstellingen

Tekenen van uitputting van de Aarde Qi zijn:

Concentratiestoornissen

Op hol slaande gedachten

Stoornissen in de gedachten stroom

In cirkeltjes denken en drammerigheid

Je ziet ook wel eens dat mensen het gebrek aan geestelijke voeding proberen in te vullen door medeleven van anderen af te dwingen. Je kent vast wel mensen die de arme-IK kaart spelen, altijd aan het klagen zijn, medelijden met zichzelf en dit zeer duidelijk laten blijken. Ze gedragen zich hulpeloos, doen overdreven sympathiek, geven veel cadeautjes en stellen zich afhankelijk op. Dit zijn allemaal signalen van gebrek aan goede geestelijke voeding. Als uniek mens hebben wij elk een deel van de Vijf Elementen in ons. Als je de Aarde Qi hoofdzakelijk laat stromen in de denkprocessen, dan ontbreekt deze Qi op het lichamelijke vlak. Omgekeerd betekent dit dat als je de Aarde Qi gebruikt voor voeding, het eten en verteren, dan blijft er weinig Aarde Qi over voor het mentale vlak. Dus balans hierin vinden is zeer belangrijk voor de Aarde Qi.

Aarde wil graag samenbrengen en verzamelen. Dat uit zich in sociaal gedrag. De Aarde Qi zorgt ervoor dat je graag mensen om je heen hebt en dat je het gezellig en sfeervol wilt maken in huis. De neiging om aardse zaken te verzamelen komt daarvandaan. Als Aarde niet in balans is, dan worden materiele zaken en aardse bezittingen steeds belangrijker. Bezit en zekerheid en de vermeerdering hiervan worden steeds belangrijker. Alles wat je voelt, proeft en ziet wil je zelf hebben en het liefst zelfs nog meer. Dit alles wordt dan belangrijker dan de geestelijke voeding, het gevaar bestaat dat je gevoelsleven hier onder zal lijden. Mensen met extreme verzamelwoedes zoals we die weleens op tv zien, is een uiting van een extreme disbalans in het Aarde element.

De beweging van de Elementen van Metaal 6 jaar naar Aarde 5 jaar
In dit jaar bewegen we allemaal naar Huis, naar ons eigen Element. We gaan terug naar de plek waar je al 8 jaar niet meer bent geweest: je Thuisbasis. Jouw eigen Element vol herkenning.

Eindelijk mogen we ons Zelf voelen.

We mogen Wortelen in Eigen Elementen.

We mogen Aarden in Eigen Elementen.

Je mag in je Eigen Kracht gaan staan.

Wedergeboorte van ons Zelf en de Wereld

Wees je bewust van je eigen Element en alle krachten en waarden die het Element bevat. Je kunt deze het gehele jaar met gemak inzetten, daar waar het nodig is. Ook kan je eigen Element zijn “donkere” kant aan je laten zien. Wees hier dankbaar voor omdat hier je Levenslessen zichtbaar gemaakt worden. Moeilijk leesbaar inderdaad, maar het is aan jou om hier het Licht op te laten schijnen.

Alle wezens die terugkeren naar Huis, doe dit niet gehaast.

Even stilstand!

Houdt Stil!

Zie het als een schip die over het grote Meer racet

De kapitein laat de zeilen vallen

Het schip komt tot rust in het centrum

Even is alles in Rust en Stil

Dan begint het schip te schommelen

Het dek begint te wiebelen onder onze voeten

Stil…….

En weer die beweging

Beweging & Rust

Je voelt de kielzog van het schip

Die de diepte door het Water heeft gesneden

De beweging keer terug

Nagalm          Golfvormige patronen                    Karma

We varen samen op dit schip

Elke 9 jaar voelen we deze golven tegen het schip slaan

Voordat we er doorheen zijn

Moeten we de balans opmaken van het verleden (Metaal 6)

Het is een boemerang effect

Wat komt er terug?

Elke oorlog

Elk verdrag

Elke actie

Elke beslissing

Elke beweging

Alles slaat tegen de romp in veel betekende patronen

Heb ik het goed gedaan?

Hebben we het goed gedaan?

Hebben we het als bemanning goed gedaan?

Gingen we de beste kant op?

Alles is te zien

We moeten gewoon weten HOE we eruit moeten zien

We zijn SAMEN gestrand in het Centrum

Om verder te varen

Moet je je Ware Aard laten zien

Keer terug naar je persoonlijke Wereld(en)

Keer terug naar je persoonlijke gedachte(s)

STIL

Een weg banend door de Stilte

Na een tijd wordt van ons Allen ons eigen geschiedenis en capaciteit getoond

Simpele Woorden

Simpele Handgebaren

Simpele Uitdrukkingen

Ervaar en doorleef het Gevoel, Verdriet en Gelach

Alles wordt duidelijk

We moeten gewoon weten HOE we eruit moeten zien

Het moment is aangebroken om te Zien

Van Binnen en van Buiten

Relaties Dichtbij en Veraf (mondiaal)

Vooruitgang van de Mens evalueren

Dappere successen en sombere mislukkingen

Het is Tijd om je eigen conclusie te trekken

Houdt Stil

Blijf Kijken

We varen op een drijvend schip in de grote Ruimte

Als Bemanning kunnen we onze uiteindelijke Bestemming kiezen

Door Samenwerken met elkaar en de Kapitein

Door Uitvoeren met elkaar en de Kapitein

Alles wordt duidelijk

We moeten gewoon weten HOE we eruit moeten zien

Thuiskomen

Na een lange reis, mogen we dan eindelijk weer Thuiskomen. Weet dat niks meer hetzelfde is, weet dat alles anders is. Je bent niet meer dezelfde persoon als 9 jaar geleden. Je bent 9 verschillende stadia doorgereisd, je hebt 9 verschillende stadia rond gevaren.

Welke thema’s ben je onderweg tegen gekomen?

Welke uitdagingen ben je onderweg tegengekomen?

Tijd om te inventariseren.

Tijd om je nieuwe vorm te gaan ervaren: werk, liefde, thuis, familie en vrienden. Als deze vorm er nog niet is, dan kan alles op zijn kop gaan staan, en kan zelfs leiden tot vervreemding van jezelf en van je omgeving.

Vroege Lente
Het is de vroege Lente tijd, alles staat klaar om bewerkt te worden en zaden te planten. Er is zoveel (nieuw!) potentieel. Reken maar op diepe wortels. Mooie tijd voor een nieuwe start van je relatie, bedrijf, opleiding, werk enz. Er staat eeuwig potentieel op je te wachten, vooral als Aarde 5 in je reeks staat.

Nieuwe richting

Nieuwe manier van handelen

Nieuwe variëteit

Nieuwe gevoelens

Het beschermen van Moeder Aarde staat nog meer centraal. Meer mensen zullen hun eigen voedsel gaan verbouwen. De verwachting is dat er meer moestuinen komen, zowel in de eigen tuin als bij moestuin complexen. Er zullen meer Aarde/Bodem gerelateerde gebeurtenissen gaan plaatsvinden zoals aardbevingen, overstromingen en droogte (hopelijk beter vanwege vochtig Aarde jaar.

Karmische invloeden
Het jaar staat onder invloed van Yin & Yang. Het één kan niet zonder de ander en het één zal niet gebeuren zonder het andere. Het is een jaar wat zal gaan over Karma en de Karmische invloeden, zowel persoonlijk, familiair als wereldwijd Karma. In het Aarde 5 jaar ervaren we de les die gaat over het toelaten van de invloed van de voorouders in het leven. Om te leren luisteren dien je rust aan te brengen, stilte is nodig om je rusteloze aard in balans te brengen. Muziek is hierbij belangrijk.

Een andere les is om met geduld je karakter te verzachten.

Ook dien je je te beseffen dat je over een geweldig potentieel beschikt, dat als het wordt gekoesterd voor jou en je omgeving een lonend leven oplevert. Karma gaat over “het Goed doen” aan een ander, zit hier ook echt in het DOEN voor een ander. Dit kan dus echt werken betekenen.

TIP:

Zielenopstellingen om het Karma inzichtelijk te maken kan goed en helder werken hiervoor.

Yin                            Yang

Duister                        Licht

Voor                            Achter

Naar beneden            Naar boven

Naar binnen                Naar buiten

Centrum, kern            Buitengebied, randgebied

Rust                            Beweging

Spanning                    Ontlading

Stilte                          Geluid

Wat je zaait, zal je oogsten

In dit karmische jaar zal het gaan over gerechtigheid en gevolgen. Er zullen vele belangrijke rechtszaken gaan plaatsvinden. Een aantal daarvan zijn al gestart, maar nog niet overal wordt kenbaarheid aan gegeven. De beerputten gaan nu echt open getrokken worden, en het zal er heftig aan toe gaan. Als je je nog in een lagere frequentie begeeft, dan krijg je hier niet veel van mee, teveel ongeloof en ontkenning. Als je je al in een hogere frequentie begeeft dan ga je veel (h)erkennen en kun je dit Duister met je eigen grote zuivere Licht aanschouwen. Vele belangrijke namen en instanties zullen benoemd worden en niet gespaard blijven. De zeer machtigen zullen moeten boeten voor hun wandaden. Als je vriendelijke en goede dingen doet, Puur vanuit je Hart, dan zul je de vruchten plukken. Je harde werk zal beloont worden.

Schaakspel
Er wordt al vele eeuwen lang een schaakspel gespeeld op Aarde. En wij zijn allemaal onderdeel van dit schaakspel. Het komende jaar zullen er schaakstukken verplaatst gaan worden. Bij schaken heb je 6 verschillende schaakstukken die allemaal een unieke en belangrijke functie hebben. Deze stukken kunnen bewegen naar een vrij veld, of stukken van de tegenstander slaan. Ze kunnen niet over andere schaakstukken heen springen (uitzondering is het paard). Om goed in te voelen en te zien hoe het schaakspel gespeeld wordt, moet je zorgvuldig in de momenten rusten. Nadenken over WAAR het volgende schaakstuk geplaatst moet worden. Neem je tijd om je plaats in de wereld te “her-evalueren”. Tijd voor evenwicht en de balans op te maken.

Waar besteed je je Qi aan?

Werpt het zijn vruchten af?

Waar ben je geweest?

Waar ga je naartoe?

Aarde 5 Kruispunt
Je zult het komende jaar nog bewuster merken dat je op één of meerdere kruispunten komt te staan. En de beslissingen die je hier neemt, zullen verstrekkende gevolgen hebben. Vergeet hierbij ook niet je intuïtie, je gevoel, je hartsverlangen. Wees eerlijk tegen Jezelf zodat je de juiste afslag zult nemen. Ik wil je ook graag mee geven dat er geen verkeerde afslagen bestaan. Je kunt dus niet de fout ingaan. Mocht je de verkeerde afslag zijn ingegaan, dan komt er vanzelf een andere periode om deze afslag opnieuw tegen te komen. Het is aan JOU welke afslag je wilt, kunt en/of durft te nemen.

Aarde 5 het Centrum
Het Centrum bevat enorm veel Qi:

Veel Yang
Oververhit
Vurige Qi
Meer woede
Potentieel oorlogsvoering
Gewelddadige debatten
Je zult merken dat er af en toe een orkaan komt opzetten, met turbulente wervelwinden. Besef dan ook dat we in het centrum goed kunnen aanschouwen. Alsof je je bevind in het oog van de storm. Stap er maar in…. Het is in dit soort momenten belangrijk om stevig geworteld te zijn en gecentreerd te blijven. De storm hoeft jou niet te breken, het schoont juist op en geeft je nieuw ontdekte kracht(en). Het kan een spannend jaar worden, die ook best vermoeiend kan zijn.

Blijf in het Midden, vind je Centrum.

TIP:    Mocht je merken dat je humeur daalt en je wordt minder plezierig:

Neem RUST moment, sluit je ogen, tel tot 10, haal diep adem richting je buik (Navel, Qi Hai), til je schouders op naar je oren, houdt even vast, en laat los…… herhaal dit tot je je weer kalm en rustig voelt. Het brengt zuurstof (O2) naar je hersenen, dit helpt je om er achter te komen hoe om te gaan met de situatie
            Centrerende activiteiten:

Meditatie
Aardingsoefeningen
Yoga
Qi Gong
Natuur
Ademhaling
Geniet volop van dit prachtige en inspirerende jaar!!!

Admin - 16:39:55 @ 2022 - Aarde 5 jaar | Een opmerking toevoegen
E-mailen
Bellen