The desire to know your own Soul

Will end all other desiresBLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-09-21

NSK Aarde 5 - Hout 4 - Metaal 6

De Nine Star Ki energie van 8 september tot 9 oktober 2022:
Aarde 5 – Hout 4 – Metaal 6

aarde 5 -hout 4 -metaal 6 8 sept tot 9 okt.jpg

In dit Aarde 5 jaar zijn we nu doorgestroomd van de Aarde 5 maandinvloed naar de Hout 4 maandinvloed en de richting wordt bepaald door de kracht van Metaal 6. In deze periode start de stroming van de energie in het jaar Element Aarde 5 en van daaruit stroomt de energie naar het Element Metaal op de richting. De maand energie van Hout 4 staat hier niet in een stromende cyclus. Er zal Water moeten stromen om de energie van Hout in beweging te zetten. Water staat voor emotie, en nodigt je uit om te koersen op intuïtie. Hoe het Water stroomt hebben we niet in de hand, dit wordt bepaald door andere factoren buiten Water om, die belemmeren maar niet verhinderen. Als dan het Hout kan bewegen, dan zal de transformerende energie van Vuur de cyclus af kunnen ronden.

Wat wordt er komende periode zichtbaar gemaakt?
De maand energie van Hout 4, heeft invloed op ons denken en voelen. Het Element Hout 4 is in de I-Tjing de Wind en verbeeldt een sterke kracht boven de grond die niet geworteld is en symboliseert een zachte indringende kracht die continu doorgaat en niet opgeeft. De beweging is onzichtbaar aanwezig, nieuwsgierig en kent geen grenzen. De Wind staat voor grondigheid, uitwisseling en communicatie en werkt langzaam toe naar iets groots en blijvends. Het Vlinder effect! De Wind kan ook verwondingen aanbrengen bij Hout. De Wind kan de poriën openen en zo storende klimaat factoren binnen brengen wat onrust en wisselvalligheid met zich mee kan brengen.
Hout 4, de oude Wijze Boom is het Element van de Yange Lente periode. Het voelt als de actieve energie van de ochtend. Een nieuwe cyclus is begonnen volop groei en ontwikkeling. Hout zal zich niet laten tegenhouden en groeit gewoon door met veel kracht en soms geweld. Deze kracht hebben we al veel ervaren de afgelopen 3 jaar tijdens de vele demonstraties en het opstaan van het volk. En dit opstaan zal zich nog meer laten zien en horen. Deze groei van Hout is behoorlijk onstuimig en gebeurt met veel kracht, en toch zal er geen grote chaos ontstaan. Er zal zich juist een nieuwe cyclus gaan vormen, er zal nieuw leven worden gegeven welke in de zomer (Vuur) was gaan bloeien en nu in de herfst (Metaal) kan worden losgelaten.
De invloed van Hout laat zich in de gevoelens zien in woede door de opstijgende Qi en in de Geest door creativiteit, vormgevend vermogen, besluitvaardigheid en grootmoedigheid. Deze periode zal Hout 4 invloed uitoefenen op je denken en voelen en wil graag zijn oeroude kennis overbrengen via de wortels en verspreiden over de wereld. Dus neem dit wel waar en neem dat tot je, wat jou doet groeien en bloeien.

Deze actieve energie van Hout, zal zich in oktober ook laten zien, maar dan in de vorm van het jonge speelse Hout, wat het nog beweeglijker zal kunnen maken. Het Hout zal de transformatie van het Vuur zeker in beweging gaan zetten! Het kunnen dus potentiële chaotische en explosieve maanden gaan worden.

Als we kijken naar de jaarlijkse Qi van Aarde 5 in combinatie met het oude Hout, dan zal het Hout de neiging hebben om zijn wortels diep de Aarde in te willen laten groeien en daar de Qi op te slurpen. Aarde 5 heeft het verlangen om in het centrum te blijven, om zich stil te houden met de opdracht om te kijken en te leren. Maar de maandelijkse Qi van Hout nodigt uit om juist actie te ondernemen met opdracht om verder te gaan. De komende maanden kunnen hierdoor als lastig worden ervaren, er ligt zelfs potentieel gevaar op de loer.
Er is nog steeds veel karma wat zich zichtbaar maakt en oproept tot opschoning. Nu in de tweede helft van het jaar zullen zich (nog) meer karmische gebeurtenissen aandienen. Mijn advies is om het goed te blijven observeren. Niet alleen dicht bij jezelf, maar zeker ook op het grote wereld toneel, zodat je de karmische historische verbanden kunt gaan (her)kennen. We bewegen naar een nieuwe karmische cyclus die ons steeds meer brengt naar een mooiere, lichtere en rustiger toekomst. We bewegen van conflict naar vrede en van overheersing naar vrijheid.

De richting van deze periode wordt ingezet door het Element Metaal 6. Het oude Metaal is de Hemel, die zijn antennes aan het afstemmen is op het Universum en de Universele kennis, welke de oude kennis overstijgt. En Hout 4 is de Wind die zorgt dat de oude kennis opgefrist wordt. Er wordt nieuwe kennis toegevoegd aan dat wat er al is. En dat gaat met een stevige bries. Dit geeft een bijzondere en heftige transformatie. Metaal heeft daar wel controle over, laat zich niet zomaar opzij duwen. De menselijke acties houden het niet tegen, de opschoning gaat er komen. Want metaal is daar sterk genoeg voor. De hemelse transformatie houdt controle. Dit hele proces wordt ondersteund door Moeder Aarde, en ze is daar ook klaar voor.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?
Water 1 De weg voor je wordt helderder en je kunt ook beter de obstakels zien. Mooie periode om je rustig tussen de mensen te bewegen.

Aarde 2 Er lijken wat uitdagingen op je te wachten, maar weet dat dit je juist verder zal brengen.

Hout 3 De energie staat gunstig voor je om je doelen en je onderneming uit te breiden.

Hout 4 Je bent in een goede balans om karmisch werk te verrichten.

Aarde 5 Bekijk de financiële en materiele stukken van je karma.

Metaal 6 Wat is het seizoen toch mooi, geniet van deze snelle veranderde sfeer.

Metaal 7 Het is een mooie periode om rust in te bouwen in je werk, misschien zelfs wel een pauze.

Aarde 8 Het is fijn om het praktisch te houden om de rust erin te houden, blijf wel genieten en ontspannen.

Vuur 9 Het lijkt wat donkerder voor je te worden, ga je zelf opfrissen om het luchtig te houden

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

Admin - 20:35:42 @ 2022 - Aarde 5 jaar | Een opmerking toevoegen
E-mailen
Bellen