The desire to know your own Soul

Will end all other desiresBLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-10-11

NSK Aarde 5 - Hout 3 - Metaal 7

De Nine Star Ki energie van 9 oktober tot 8 november 2022:
Aarde 5 – Hout 3 – Metaal 7

aarde 5 - hout 3 - metaal 7 9 okt tot 8 nov 2022.jpg

In dit Aarde 5 jaar zijn we nu doorgestroomd van de Hout 4 maandinvloed naar de Hout 3 maandinvloed en de richting wordt bepaald door de kracht van Metaal 7. In deze periode start de stroming van de energie in het jaar Element Aarde 5 en van daaruit stroomt de energie naar het Element Metaal op de richting. De maand energie van Hout 3 staat hier niet in een stromende cyclus. Er zal Water moeten stromen om de energie van Hout in beweging te zetten. Water staat voor emotie, en nodigt je uit om te koersen op intuïtie. Hoe het Water stroomt hebben we niet in de hand, dit wordt bepaald door andere factoren buiten Water om, die belemmeren maar niet verhinderen. Als dan het Hout kan bewegen, dan zal de transformerende energie van Vuur de cyclus af kunnen ronden. Tot 2036 zal ook de invloed van de grotere 81 jarige Vuur 9 cyclus interessante omstandigheden blijven genereren die verhelderend en vermakelijk zijn, maar in het uiterste geval kan het ook chaotisch en explosief worden.

Wat wordt er komende periode zichtbaar gemaakt?
De maand energie van Hout 3, heeft invloed op ons denken en voelen. Het Element Hout 3 is in de I-Tjing de Donder en verbeeldt het krachtige geluid van onweer dat met zijn kracht eerst met een harde, voelbare klap laat horen om zich vervolgens al doorrollend zonder problemen zal verspreiden. De Donder is nu volop aanwezig, je kunt je er niet voor verbergen of proberen uit de weg te gaan. De Donder zal zich openbaren als een nieuw begin of uitvinding. De kans is groot dat er veel plotselinge en spontane voorvallen en inspiraties ontstaan, die zich kort en hevig zullen aandienen. Denk aan krachtige doorbraken die kort zullen duren maar radicale gevolgen zullen hebben. De Donder is de schok die de slapende geest wakker schudt.
Hout 3 is het jeugdige en speelse Element van de vroege Yange lente waarin alles nog gaat groeien, bloeien en ontwikkelen. Het jonge Hout ontdekt alles voor de eerste keer en vind daarom ook alles leuk en interessant. Alles gaat zich nu ontwikkelen en groeien en dit kan soms behoorlijk onstuimig en chaotisch gebeuren. We hebben net het oude hout mogen ervaren, dus het jonge hout heeft stiekem een beetje kunnen afkijken. Het jonge, impulsieve Hout is geladen met rauwe energie en wordt geassocieerd met nieuwe ideeën, inventiviteit, nieuw begin en snelle vooruitgang. Kijk uit naar een zeer levendige Hout periode, maar let wel op nieuwe situaties als ze zich voordoen.
Hout 3 wordt geassocieerd met de Galblaas en vooral de Lever. Impulsiviteit van mensen (dus ook jijzelf!) zal zich vaker laten zien, dit kan irritatie en woede opwekken, vooral als de stijgende Yange energie wordt tegengehouden of opgekropt. De gemoederen kunnen hoog oplopen en wereldlijders moeten nadenken voordat ze handelen, om onnodige complicaties te voorkomen. Dit geldt zeker voor Hout 3 mensen, zoals Poetin (Hout 3 – Metaal 7 – Water 1), maar ook voor het (kinderlijke) Vuur van Zelensky (Aarde 5 – Vuur 9 – Water 1). De combinatie van deze twee ego’s zal volop oplaaien in Metaal en Vuur, de bommen en explosies zullen volop over en weer gegooid worden. Poetin heeft hier genoeg kracht in Huis om het op eigen Houtje te doen, en Zelensky zoekt brand Hout op bij de rest van de ego’s, oftewel de rest van de Wereldlijders.

Meer info over de Zielen Blauwdrukken van deze heren, kun je lezen in de blog van Aarde 5 – Water 1 – Vuur 9 van 6 maart tot 5 april.

De afgelopen periode van het oude Hout, had Aarde 5 een groot verlangen om in het Centrum te blijven en zich daar even stil te houden. In deze periode van het jonge Hout zal er actie moeten worden ondernomen op volle snelheid, maar het jonge Metaal geeft geen duidelijk zichtbaar pad. Aarde 5 wordt dus nu toch in actie gezet, alles staat klaar voor een nieuw begin en nieuwe richting. Dit kan een positieve verandering teweeg brengen. Maar deze processen kunnen lastig zijn, er kan veel misgaan.
Metaal 7 staat op de richting en het handelen van deze komende periode. In de I-Tjing staat Metaal 7 voor het Meer, en betekent de diepere gevoelens van de innerlijke bron waaruit geput wordt om zin aan het leven te geven. Hoe mooi dat het Meer door zijn positieve energie een overheersend negativisme kan doorbreken en opgeruimd en zorgeloos de wereld tegemoet treden. En hoe fijn dat Metaal 7 die wars is van regels en wetten, zich niet laat belemmeren door verantwoordelijkheden en verplichtingen. Hij zorgt gewoon dat dingen en bezigheden plezierig zijn! Er kunnen daardoor nieuwe manieren zichtbaar gemaakt worden van communicatie en hoe daarin te handelen en te bewegen. In combinatie met het jonge Hout kunnen er baanbrekende veranderingen klaar gezet worden. De sleutel in dit proces is om bevriend te raken met obstakels in plaats van deze aan te vallen. Goede periode om inventief te zijn, maar wel de tijd te nemen om alle standpunten te bekijken en te bespreken. Dit maakt doorbraken mogelijk op allerlei gebieden.
Mooie veranderingen liggen er voor ons allen klaar. Metaal kan dit in goede banen leiden ondersteund door de krachtige en solide energie van Aarde 5. Er komt een hoop beweging in het Centrum!

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 Voel maar hoe makkelijk je kunt gaan stromen

Aarde 2 Je ervaart een andere invalshoek, alsof je een andere bril draagt

Hout 3 De tijd is aangebroken om je karmische stukken te doorvoelen

Hout 4 Gunstige omstandigheden liggen voor je klaar, pak er je voordeel mee

Aarde 5 Bekijk en doorleef je emotionele karma in deze periode

Metaal 6 Je hoeft nu maar kleine veranderingen te nemen

Metaal 7 Je mag nu weer wat meer opvallen, maak je maar zichtbaar

Aarde 8 Er staat een diepe innerlijke verandering op je te wachten

Vuur 9 Je bent je bewust van je licht die nu op je geschenen wordt

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

Admin - 14:39:02 @ 2022 - Aarde 5 jaar | Een opmerking toevoegen
E-mailen
Bellen