The desire to know your own Soul Will end all other desires

 BLOG Vijf Elementen Nine Star Ki

2022-11-10

NSK Aarde 5 - Aarde 2 - Aarde 8

De Nine Star Ki energie van 8 november tot 8 december 2022:
Aarde 5 – Aarde 2 –  Aarde 8

aarde 5 - aarde 2 - aarde 8 8 nov tot 8 dec.jpg

In dit Aarde 5 jaar zijn we nu doorgestroomd van het jonge Hout 3 invloed naar een Aarde 2 maandinvloed. Het jonge Hout heeft gezorgd voor veel beweging, en dit vooral op hoge snelheid. Want wat is de afgelopen periode snel voorbij gegaan. De klok klopte voor mijn gevoel totaal niet met de voelbare tijd. Dat om 19:00 in de avond het leek alsof het al 22:00 was, heel bijzonder. En wat mij ook erg opviel was dat er ook zomaar momenten tussen zaten dat tijd even niet leek te bestaan, een soort tijd vacuüm. Ondanks dat het jonge Metaal op de richting invloed had, is het pad voor de meesten onder ons niet helemaal duidelijk zichtbaar geworden. Dat komt ook omdat er veel rookgordijnen zijn ingezet. Probeer nu maar eens achter de rookgordijnen te kijken, het zal je doen verrassen.

Wat wordt er zichtbaar gemaakt?
We zijn nu door gereisd naar een Aarde 2 maand en de voedende en zorgende invloed zal behoorlijk zichtbaar zijn in deze maandcyclus. De maand energie van Aarde 2, heeft invloed op ons denken en voelen. Het element Aarde 2 wordt in de I-Tjing benoemd als Moeder Aarde en is volledig Yin. Moeder Aarde staat voor het ontvankelijke, het openstaan, het volgen en het passieve. Ze kan incasseren, volgen, stilstaan en ervaren. Ze is de Moeder van alle Trigrammen, voedend en verzorgend, in haar aard passief, maar met de juiste input zal ze aan de slag gaan om zaken concreet en zichtbaar te maken. In deze periode is huis en haard heel belangrijk voor ons. Familie, vrienden en relaties zijn heel belangrijk, want deze kunnen ons stabiliteit en geborgenheid geven. Gevoelsmatig zullen we worden aangetrokken door mensen die ons dit kunnen bieden en geven.
Moeder Aarde vraagt je deze periode om op zoek te gaan naar jezelf en met de juiste liefde en voeding voor jezelf te zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt, is dat het mooiste geschenk wat je jezelf kan geven. Moeder Aarde vraagt je om naar binnen te keren, en daar op zoek te gaan naar datgene wat niet meer nodig is en dit te verwerken, zodat het kan worden uitgescheiden. De binnenwereld vraagt om aandacht en gezonde voeding.
Ook om ons heen, zal de Moeder Aarde energie zich laten zien en voelen. De kans is groot dat Moeder Aarde (nog) zichtbaarder van zich zal laten horen, omdat er nog veel mensen niet willen luisteren naar de signalen van Moeder Aarde. De roep zal komen te liggen op het sociale gedrag van ons mensen in de maatschappij.
Moeder Aarde is een zachte, sociale en consistente energie welke vriendschap, landbouw en onderwijs bevordert. Het ondersteunt overeenkomsten, stabiliteit, vrede en vertrouwen. Je kunt deze periode waarin deze cyclus zich opnieuw aandient, op zoek gaan naar karmische gebeurtenissen die met voorstaande onderwerpen te maken hebben. Denk hierbij aan kwesties in het onderwijs en de zorg, zorgen over voedsel, klimaat en humanitaire verdragen. Een staakt het vuren zal nu nog niet zo’n grote kans hebben. Als een of meer partijen er voor kiezen om de deur te sluiten voor opties die leiden tot overleg en harmonie, dan is het enige dat overblijft vertraging of nog erger stagnatie van de aarde. Wat resulteert in een ruzie. Er zullen de komende periode(s) dus nog steeds problemen aanwezig blijven. Het thema is sociale onrust versus sociale orde. En dat past heel goed bij de huidige omstandigheden. Politieke en religieuze leiders (wij allemaal in feite) zouden er goed aan doen multiculturele communicatie en allianties te bevorderen. Het is een prima moment voor een bespreking onder mensen dicht om je heen, en ook voor de wereldleiders. Het is nu in dit karmische Aarde 5 jaar nog steeds mogelijk om persoonlijke, politieke en militaire ruzies te kalmeren. Maar makkelijk zal het niet gaan.

We hebben al een behoorlijke reis achter de rug. Vanaf half juni bewogen we steeds strakker met Metaal energie, richting het midden van het karmische wiel. Dat heeft ons in augustus in de naaf van het karmische wiel gebracht. Vanaf september zorgde de Hout energie ervoor dat we weer naar buiten konden bewegen. Dit proces is nog steeds bezig, al begint het nu wel langzamer en geleidelijk. Dit proces zal nog langzaam doorgaan in het laatste kwartaal van dit karmische Aarde 5 jaar. Ons avontuur in het Huis van Karma is nog lang niet voorbij. In het komende Hout 4 jaar zal er meer zichtbaar gaan worden.
Het is nu een tijd voor stabiliteit en evenwichtigheid. Mooie periode om vooruit te gaan plannen en te organiseren. Deze maand is een uitstekende tijd om te luisteren naar anderen met echte aandacht en zorg voor hun ideeën en behoeften. Tijd voor het smeden van nieuwe verbindingen. Als de betrokken partijen onverschillig of onoprecht zijn, dan kunnen er grote tegenslagen zijn. Vooral als er veel druk en kracht wordt uitgeoefend.

Op de richting van deze maand, vinden we oeroude Qi van Aarde 8, de Berg. De Berg zorgt dat de beweging, de richting, even stil gezet wordt en we met Yinne Qi even naar binnen geduwd worden. Ons handelen en de 1e indruk van gebeurtenissen kan deze maand vanuit rust worden ingezet. Zo kan de Aarde Berg even de druk van de ketel halen.

Welke invloed zullen we ervaren?
We hebben deze periode dus 3 keer Aarde in de Nine Star Ki reeks staan. Het Aarde element zorgt in de mens voor een gevoel van verbondenheid en zorg voor andere mensen, voor concentratie en rust, voor medegevoel en het delen met anderen, de zorg van een moeder, de wens om zekerheid en geborgenheid te geven en te voeden. Goede Aarde schenkt je een “Thuis” gevoel bij jezelf, je kunt je snel aanpassen aan een nieuwe omgeving of situatie en waar je ook bent, voel je je op je gemak en welkom. Voeden en moederen, samenbrengen, verdichten en stabiliseren zijn dus kwaliteiten van de Aarde Qi. Zekerheid, geborgenheid en een gevoel van thuis zijn, horen bij het Aarde element.
Als het Aarde element niet of gebrekkig is ontwikkeld, dan voelt men zich nergens meer thuis, onzeker en verloren. Dit is problematisch voor mensen die een zwakke aarding hebben, dit geeft een ontbrekende zekerheid en proberen voldoening te zoeken in materiele dingen. Een mens zonder aarde, heeft geen innerlijk midden, geen innerlijke plaats van waaruit hij kan handelen en waarin hij zich kan terugtrekken. Er komen serieuze problemen met de werkelijkheid. Een goede Aarde Qi is zeer belangrijk! Is deze uit balans dan staat het praktische verstand en innerlijke gelijkmoedigheid aan materiele stabiliteit en menselijke rijpheid onder druk.
Aarde 5 staat het gehele jaar voor ons klaar, als een draaiende kolk in het midden en is de Qi van Karma, de weerslag van eerdere cyclussen. Dit geeft je de mogelijkheid om terug te kunnen kijken en zien waar we zijn geweest, zo kun je in de huidige tijd zien hoe eerdere beslissingen en acties zullen verlopen. Dus probeer eens eerdere (wereldwijde) activiteiten en beslissingen te observeren van dit Aarde 5 jaar en de jaren daarvoor. Aarde 5 is een balancerende energie in de as van het wiel, het centrum. Het geeft vorm aan alle andere Elementen maar heeft ook de kwaliteiten nodig van de andere Elementen om goed in balans te blijven. Aarde 5 wordt ook gekoppeld aan macht, controle en politiek, let maar eens op veranderingen in politieke plannen en beloftes, en internationale relaties. De temperaturen kunnen flink oplaaien.
Deze periode weerspiegeld de omstandigheden van de afgelopen jaren, dit heb je al meegemaakt dus je weet hoe het is gegaan en hoe het nu zal vergaan. Hou je bezig met nieuwe mogelijkheden, wat heeft de toekomst voor jou in petto. En vergeet niet om ook terug te kijken, neem gebeurtenissen onder de loep, waar zitten de wortels. Oftewel, wat is de ware aard! We kunnen allemaal op zoek gaan naar karmische verbanden.

Wat hebben we karmisch te verwerken in deze periode?

Water 1 Uitdagingen zullen verdwijnen, maar blijf wel alert op subtiele problemen

Aarde 2 Ervaar en voel de karmische invloed

Hout 3 Je kunt stevige verbeteringen aanbrengen

Hout 4 De praktische aanpak bevalt je wel, blijf wel genieten van het leven

Aarde 5 Leer van het negatieve om het positieve te bereiken

Metaal 6 De schijnwerpers staan op je gericht, je voelt het geluk

Metaal 7 Tijd voor stilte en kleine aanpassingen

Aarde 8 Je kunt goed inschatten welke overeenkomsten en vriendschappen je verder op je pad kunnen helpen

Vuur 9 Je bent een grote ondersteuning en dat wordt gewaardeerd

Energieke en liefdevolle groet van Natasja Holwerda

Admin - 16:09:34 @ 2022 - Aarde 5 jaar | Een opmerking toevoegen
E-mailen
Bellen